Het Belang van Limburg

“Titel om trots op te zijn”

Yuhan Tan en Ann Knaepen pakken Vlaamse titel

- Luc ERALY

Yuhan Tan en Ann Knaepen hebben afgelopen weekend op de Vlaamse badmintonk­ampioensch­appen in Dilsen-Stokkem de enkeltitel­s op hun naam geschreven. Het heren dubbel-duo Jona Van Nieuwkerke en Dylan Rosius (Hebad) bezorgde Limburg nog een derde titel in de A-categorie.

Yuhan Tan verlengde zijn Vlaamse titel door in de finale het eerste reekshoofd te verslaan na een spannende driesetter.

“Het ging redelijk vlot, ja”, reageert Tan. “Zo leed ik pas in de finale mijn eerste setverlies (2220), maar dat zette ik recht met 218-winst in de derde set. Ik ben best tevreden over het niveau dat ik gehaald heb. En het was zeker leuk om nog eens in Limburg te spelen.” Ook Ann Knaepen rekende in haar finale af met het eerste reekshoofd. “Dat ging vrij vlot, ik versloeg Lisa Demeyere in twee sets. In het dubbelspel met Meta Knuth was het wel balen, want er had meer ingezeten dan die halve finale. De mix (daarin strandde ze in de kwartfinal­e, nvdr) was de minste van drie discipline­s. Maar gezien de omstandigh­eden ben ik al bij al toch tevreden over deze Vlaamse kampioensc­happen.” Nog bij de A’s staken Jona Van Nieuwkerke en Dylan Rosius de Vlaamse titel in het heren dubbel op zak. “Het ging supergoed met Dylan op deze Vlaamse kampioensc­happen”, glundert Jona Van Nieuwkerke. “Het was een heel weekend groot amusement. Ik heb er echt van genoten om zonder setverlies die titel te pakken. Dit smaakt naar meer.”

B1

In de B1-categorie hielden Stanie Simons (heren enkel) en Lobke van den Berg (met Stein Bondroit in de mix) twee Vlaamse titels in eigen provincie.

“Een titel om trots op te zijn”, aldus Van den Berg, die aan het feest was bij haar moederclub. “Onze loting was niet makkelijk, we hebben ook heel wat spannende driesetter­s moeten spelen. Ja, deze titel hebben we behaald op doorzettin­gsvermogen.”

 ?? Foto LE ?? Yuhan Tan en Ann Knaepen (inzet) kroonden zich in eigen provincie tot Vlaams kampioen.
Foto LE Yuhan Tan en Ann Knaepen (inzet) kroonden zich in eigen provincie tot Vlaams kampioen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium