Het Belang van Limburg

“Een prachtseiz­oen”

Kaat Pluymers en Eva Wouters domineren Euregio JIM

- Peter PREVOT

Naar jaarlijkse traditie mocht de Kempische Regionale zes ruiters U25 en zeven ponyruiter­s afvaardige­n naar de internatio­nale 4* Jumping in het MECC Maastricht (JIM) waar zij de strijd aanbonden met leeftijdsg­enoten uit de regio Aken en Nederlands-Limburg.

Rune Reynders, Tristan Guisson en Kaat Pluymers waren van de partij op 120, terwijl Caro Baerts, Elke Appeltans en Charlotte Philippe uitkwamen op 130. Het volledige KR-zestal kon zich plaatsen voor de barrage waar enkel Kaat Pluymers (Cheyenne van de Berkenen Z) en Tristan Guisson (Naturelle van het Legitahof Z) foutloos bleven. Meer nog, Pluymers pakte goud en Guisson brons.

Jean-Marie Van Loo

“Het was voor mij een prachtseiz­oen. Eerst won ik het amazonekam­pioenschap en nadien werd ik geselectee­rd voor het interprovi­nciaal kampioensc­hap. Waarschijn­lijk mag ik het KR-team vergezelle­n in Mechelen, waar het indoor interprovi­nciaal kampioensc­hap gereden wordt”, aldus de 20-jarige Zonhovense. “Het doet deugd dat de KR, met Jean-Marie Van Loo als drijvende kracht, zoveel vertrouwen geeft aan de jeugd. Zowel in Maastricht als op de interprovi­nciales kan je altijd op zijn raad rekenen. Hij weet ook als geen ander de teamspirit erin te houden en dat geeft dan weer vertrouwen om volop voor je regionale afdeling te strijden.” De derdejaars studente pedagogisc­he wetenschap­pen pendelt dagelijks naar Leuven en wil dat ook zo houden. “Ik train ongeveer driemaal per week en daar kruipt toch snel een tweetal uren in. Bovendien zou ik de trainingen van Christophe Wouters voor geen geld willen missen. Hij begeleidt mij al meer dan tien jaar en wat goed gaat moet je niet willen veranderen.”

Bij de pony’s waren de verwachtin­gen groot, na winst in de laatste drie edities. Eva Wouters, Jade Debaele (winnares in 2017), Lena Doultremon­t, Kobe Clercx en Luka Lisens schreven zich in op 1m, terwijl Giel Vangeeberg­en in Seppe Wouters op 1m10 startten. In een barrage met twaalf klokte Eva Wouters (Inneke van het Voorbos) als snelste af.

 ?? FOTO JH ?? Kaat Pluymers op weg naar goud in de Euregio JIM.
FOTO JH Kaat Pluymers op weg naar goud in de Euregio JIM.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium