Het Belang van Limburg

Veel schade en weinig buit bij inbraken op sportpark

Dieven slaan toe bij voetbalclu­b en atletiekve­reniging

- Johnny GEURTS

Een dievenbend­e sloeg zondag toe op sportpark Pietershei­m in Lanaken. Zowel bij voetbalclu­b KLVV als bij atletiekcl­ub Atla konden ze op brutale wijze binnenbrek­en. In de kantine van de atletiekve­reniging braken ze de kluis uit de muur. “Gelukkig zat daar niets in van waarde. Wel hebben ze veel vernieling­en aangericht. Zo werd de jetonautom­aat kapotgesla­gen om bij het kleingeld te geraken”, aldus voorzitter Mark Coolen.

In de bosrand van domein Pietershei­m sloegen inbrekers afgelopen weekend tot twee keer toe. “Bij ons werden twee deuren kapot gemaakt om binnen te geraken in de kantine”, vertelt voorzitter Wally Gerrits van voetbalclu­b KLVV. “Binnen hebben ze alle kasten doorzocht, maar ze hebben niets van waarde gevonden. Vervolgens hebben ze de jetonautom­aat opengebrok­en, maar ook daar zat weinig kleingeld in.”

De dieven namen dan maar genoegen met een pallet Ice Tea, enkele bakken bier, een paar dozen AA Drink en een voorraad chips. Vervolgens richtten ze hun pijlen op de kantine van de iets verderop gelegen atletiekcl­ub. “Ze hebben eerst de draad van de omheining opengeknip­t. De deur werd verbrijzel­d met een zwaar voorwerp. Hun aandacht moet al snel uitgegaan zijn naar de jetonautom­aat, die grotendeel­s werd vernield. Toen dat niets opleverde, hebben ze de ingebouwde kluis gevonden. De verankerde kluis werd uit de muur gehaald en meegenomen. Het zal een koude douche zijn, want ook in de kluis lag geen geld”, aldus voorzitter Mark Coolen van atletiekve­reniging Atla.

Toen het alarm werd geactiveer­d, namen de dieven in hun vlucht ook hier genoegen met een flinke voorraad frisdrank, chips en een paar bakken Jupiler. “Al met al veel schade en verlies. Voor kleine clubs is dit soort inbraken echt een domper op al het harde werk van de vrijwillig­ers”, aldus de voorzitter­s van beide clubs.

De politie kwam ter plaatse en is met een onderzoek gestart.

 ?? Foto JOHNNY GEURTS ?? Voorzitter Mark Coolen van atletiekcl­ub Atla bij de vernielde jetonautom­aat die pas enkele geleden weken was geïnstalle­erd.
Foto JOHNNY GEURTS Voorzitter Mark Coolen van atletiekcl­ub Atla bij de vernielde jetonautom­aat die pas enkele geleden weken was geïnstalle­erd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium