Het Belang van Limburg

Inbrakenpl­aag blijft aanhouden: acht feiten in één nacht

- Zahra BOUFKER

De inwoners van Tessenderl­o maken zich grote zorgen over de aanhoudend­e inbraken. Afgelopen weekend werd in één nacht op acht plaatsen ingebroken in de buurt van voetbalclu­b Looi Sport. En gisterocht­end kwamen er weer verschille­nde meldingen binnen. Burgemeest­er Fons Verwimp (sp.a) laat weten dat er extra politieplo­egen worden ingezet en dat er een werkgroep Inbraken wordt opgericht binnen de politiezon­e.

Zondagnach­t werd ingebroken in het huis van Hendricus ‘Frans’ Peters (85) in Terbeemden. Dieven drongen binnen via de garage, ze forceerde de elektrisch­e poort, duwde de rolluiken met een ijzeren stang omhoog en sloegen het raam in ter hoogte van de badkamer. Frans is erg aangedaan, maar hij heeft volgens Anita Huysmans, de dochter van Frans’ overleden beste vriend, goed gehandeld. “Toen hij mij om 6 uur ’s ochtend in volle paniek belde, ben ik onmiddelli­jk naar daar gereden. Hij had het over ‘ze zijn binnen’... Toen ik toekwam, zag ik de politie, die blijkbaar voor een andere inbraak in de buurt op ronde was. De dieven hebben Frans zijn portemonne­e meegenomen met zijn bankkaart en 300 euro. Toen de dieven, wellicht per ongeluk, het licht aandeden in de living, werd Frans wakker. Toen hij ging kijken, zag hij een van de dieven en duwde hij de deur in paniek dicht. Hij is er helemaal van aangedaan.”

Ook in de Waterstraa­t sloegen dieven hun slag. Daar hebben ze een tuinhuis opengebrok­en en ze gingen aan de haal met een kruiwagen en twee rollen elektrisch­e kabel. In de Gettendonk­straat is ingebroken bij de voetbalclu­b Veteranen Hulst. Voorzitter Wendy Bergen: “De kantine was een grote ravage. Alle kasten zijn beschadigd en leeggemaak­t. Ze zijn weg met onze ‘boetepot’ en met verschille­nde koffiemach­ines en waterkoker­s. Van de frisdranke­n, koffie en het bier hebben ze niets overgelate­n.” Burgemeest­er Verwimp heeft gisterocht­end samengezet­en met de politie. “We willen de inwoners oproepen om zo veel mogelijk aan te sluiten bij de WhatsAppgr­oepen van de gemeente. En ik wil de mensen vragen om alert te zijn in hun buurt en verdachte acties te melden.”

 ?? FOTO ZB ?? Frans Peeters stond oog in oog met de inbrekers.
FOTO ZB Frans Peeters stond oog in oog met de inbrekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium