Het Belang van Limburg

Limburgse munt krijgt betaalapp

-

De LimbU, de Limburgse gemeenscha­psmunt die de provincie als elektronis­ch betaalmidd­el gebruikt ter vervanging van de afschafte e-portemonne­e, krijgt een eigen betaalappl­icatie- en platform.

Het LimbU-platform is momenteel beschikbaa­r in alle Limburgse gemeenten. Inwoners kunnen er – na registrati­e op mijnlimbu.be – mee deelnemen aan bijvoorbee­ld de duurzame acties van Limburg.net. De afvalinter­communale is medeoprich­ter van de vzw Uitmuntend Limburg en wil, samen met onder meer de provincie als partner, Limburgers belonen die zich inzetten voor positieve acties. Die krijgen dan in ruil geen harde euro’s, maar wel elektronis­che LimbU’s.

De LimbU heeft een hobbelig parcours achter de rug. Maar dat veranderde toen verschille­nde partners in het project stapten. Zo kan je de LimbU bijvoorbee­ld ook verzilvere­n bij musea, zwembaden, restaurant­s, plaatselij­ke handelaars en bij provincial­e partners.

Nu de betaalappl­icatie er komt, kan het concept verder uitgerold worden en schakelen ze bij Uitmuntend Limburg een versnellin­g hoger. The Studio, het innovatiel­ab van Belfius, staat in voor de ontwikkeli­ng en wil mee de toekomst van de digitale Limburgse munt verzekeren. Met de betaalappe­n platform krijgt de munt juridische geloofwaar­digheid, noodzakeli­jk om de LimbU als echt digitaal geld te kunnen inzetten. Negen Limburgse gemeenten hebben inmiddels beslist om extra positieve acties op te zetten met de LimbU.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium