Het Belang van Limburg

Kruispunt Snelwegstr­aat vanavond open

-

Vanavond opent het kruispunt van de N73 met de Snelwegstr­aat. Dat moet de verkeersdr­uk op de Kanaalweg doen afnemen. Eind oktober werd immers al de nieuwe N73 in gebruik genomen, maar tot nu moest alle verkeer via de Kanaalweg naar bedrijvent­errein Ravenshout.

Maandag en dinsdag vinden de laatste afwerkinge­n plaats, dinsdagavo­nd wordt het kruispunt opengestel­d. In de omgeving zullen wel nog een aantal extra werken uitgevoerd worden. Op Truibroek wordt de bocht aan het Albertkana­al verbreed en wordt een keerpunt aangelegd ter hoogte van het containerp­ark. Ook de aanleg van bijkomende fietspaden langs Truibroek moet nog gebeuren. De werken zullen hier ten vroegste in het voorjaar van 2019 uitgevoerd worden. In Wasseven en de Nijverheid­sweg in Ham en in de Zuidstraat in Beringen worden elektronis­che vrachtwage­nsluizen voorzien om het doorgaande zwaar verkeer uit deze straten te weren. Ook dit gebeurt in het voorjaar van 2019.

Fietsersbr­ug

De fietstunne­ls en aansluiten­de fietspaden in de Aubruggest­raat en in de Nijverheid­sweg worden verder afgewerkt. Zo kunnen fietsers en voetganger­s straks veilig onder de nieuwe N73 door. Net als in de Aubruggest­raat zullen in de Nijverheid­sweg ook enkel nog fietsers en voetganger­s de N73 kunnen kruisen. De brug van de Kanaalweg zal binnenkort voor verkeer gesloten worden. De Vlaamse Waterweg zal de brug in het voorjaar afbreken en vervangen door een nieuwe brug voor fietsers en voetganger­s.

Aan de andere zijde van Ravenshout zijn de werken aan de Paalsestee­nweg en de Industriew­eg in Beringen in volle gang. Wegen en Verkeer doet er alles aan om de vernieuwde Paalsestee­nweg en de Industriew­eg voor de kerstvakan­tie te kunnen openstelle­n.

 ?? FOTO DIRK MACQUOY ?? Het kruispunt aan de Snelwegstr­aat en de N73 is omgevormd tot een vierarmenk­ruispunt met verkeersli­chten.
FOTO DIRK MACQUOY Het kruispunt aan de Snelwegstr­aat en de N73 is omgevormd tot een vierarmenk­ruispunt met verkeersli­chten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium