Het Belang van Limburg

‘Botergeile’ Sven naar de finale

-

De winnaar van gisteravon­d:

Annelies Van Herck. De eer van ‘Het Journaal’ is gered, zij gaat naar haar derde aflevering.

De verliezer:

Pieter De Crem (CD&V). Hij verloor van mediaminis­ter Sven Gatz (Open Vld), die naar zijn vierde aflevering gaat.

De nieuwkomer woensdag:

Dinsdagavo­nd is er Europees voetbal op VIER, dus is de quiz woensdag terug met nieuwkomer Peter Van de Veire van radiozende­r MNM.

De beste quotes:

Sven Gatz: “Je moet in dit spel een tikkeltje geluk hebben, tenzij je geniaal bent. Dat is geen van ons drieën hier, duidelijk.”

Pieter De Crem: “Aalter heeft geen bijnaam, nee. Er is een bescheiden gemeentehu­is dat het Cremlin heet, wat altijd beter is dan Crematoriu­m.” Pieter De Crem: “Ik ga zéker naar de frituur. Een gemiddelde portie met tartaar en ajuintjes, altijd heel welgekomen thuis, stoofvlees met brokjes, een Bicky Burger. Het hele palet van de frituur. Zo geraak je aan meer dan vijfduizen­d stemmen, uiteindeli­jk.”

Pieter De Crem: “Ik spreek acht talen, waaronder Russisch. Weet je wat het Russische woord is voor embargo? Embargo!” Jan Jaap van der Wal: “Ja, zo kan ik ook acht talen spreken.”

Het mooiste moment:

Sven Gatz kreeg een tekening van de uitdrukkin­g “smelt als boter op de tong” te zien en interprete­erde dat als “botergeil”: “Ik heb straks iets uit te leggen.”

De tussenstan­d:

1. Julie Colpaert (12 aflevering­en)

2. Boris Van Severen (8 aflevering­en)

3. Rani De Coninck (6 aflevering­en)

4. Wouter Vandenhaut­e (4 afl.)

5. Saartje Vandendrie­ssche (4 afl.)

 ?? FOTO VIER ?? Sven Gatz kreeg een tekening van de uitdrukkin­g “smelt als boter op de tong” te zien en interprete­erde dat als “botergeil”. “Ik heb straks iets uit te leggen.”
FOTO VIER Sven Gatz kreeg een tekening van de uitdrukkin­g “smelt als boter op de tong” te zien en interprete­erde dat als “botergeil”. “Ik heb straks iets uit te leggen.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium