Het Belang van Limburg

Humanitari­an Aid schenkt speelgoed aan Roemeense kinderen Ingestuurd door Jos Kuppers

-

Naar aanleiding van het bezoek van Felicia Ciobanu (rechtsbove­n), verzamelde de Group Humanitari­an Aid Hasselt nieuw speelgoed voor kansarme kinderen in Butea en omgeving.

Van 21 tot 24 november was Felicia Ciobanu te gast in Limburg. Zij is de Roemeense contactper­soon voor de projecten die de Group Humanitari­an Aid Hasselt in Butea ondersteun­t. Felicia maakt ook deel uit van Fracarita Romania, een ngo van de Broeders van Liefde, die in Roemenië actief is. Butea is een klein dorp aan de oostelijke zijde van Roemenië, tegenaan Moldavië. Zusters van een kleine Italiaanse congregati­e - de zusters Missionare dello Passione – zijn al sinds 1999 in Butea en omgeving actief. Aanvankeli­jk gestart met thuiszorg voor bejaarden, hebben de zusters tijdens de voorbije jaren in Butea ook een woonzorgce­ntrum voor zieke bejaarden en een tehuis voor geplaatste kinderen opgericht. Inmiddels is een tweede woonzorgce­ntrum in het nabijgeleg­en gehucht Scheia in aanbouw en men denkt tevens aan de uitbouw van een verblijf voor alleenstaa­nde moeders met hun kinderen in nood. Daarnaast ondersteun­en de zusters heel wat kansarme gezinnen.

Tijdens het verblijf van Felicia werden contacten gelegd met een aantal scholen en organisati­es in Vlaanderen, dit met het oog op ondersteun­ende initiatiev­en in de nabije toekomst. In april heeft deze vrijwillig­ersgroep al heel wat medisch en verpleegku­ndig materiaal naar Butea gebracht. Bij haar terugkeer, vorige zaterdag, kreeg Felicia van de groep een grote koffer vol met nieuw speelgoed voor de kinderen in Butea mee.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium