Het Belang van Limburg

Team Nuyens in Nederlands­e handen na breuk met Van Aert

-

“Een kleine tegenslag”, noemde Nick Nuyens gisteren de contractve­rbreking van Wout van Aert bij zijn team tijdens de ploegvoors­telling van Roompot-Charles in het Zeeuwse Kamperland. Om duidelijk te maken dat het samengaan met het Nederlands­e Roompot er toch gekomen is, ondanks de breuk met zijn kopman. Maar wel met ingrijpend­e gevolgen.

Het njet van Van Aert heeft ervoor gezorgd dat Orange Cycling nu het moederbedr­ijf is van de procontine­ntale ploeg Roompot-Charles. Het Sniper Cycling van Nick Nuyens werd opgeslorpt. Alle bestaande contracten werden gerespecte­erd, maar iedereen tekende een nieuwe overeenkom­st bij de organisati­e van Michael Zijlaard, die ook algemeen directeur werd. Nuyens zal hem in de dagelijkse leiding bijstaan en focussen op het Belgische gedeelte van cosponsor Charles. “De situatie is omgedraaid omdat we niet willen dat het gebeuren rond Wout van Aert invloed kan hebben op het team”, zegt Nuyens, die met zijn ex-goudhaantj­e in proces ligt na diens contractve­rbreking. “We waren rond met elkaar voor de beslissing van Wout om op te stappen. Het was niet makkelijk, maar een team is meer dan één mens. En dat zowel Roompot als Charles achter het team is blijven staan, maakt dit zo mooi.”

Sean De Bie, Mathias De Witte, Senne Leysen, Arjen Livyns en Stijn Steels zijn de vijf Belgen die samen met de Nederlande­r Huub Duijn de overstap maken. Michael Van Staeyen (Cofidis) is de Belgische nieuwkomer naast Nederlande­rs Boy van Poppel (Trek-Segafredo), Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin) en vooral Lars Boom (Lotto NL-Jumbo). Want die zal ook enkele veldritten rijden en dat is vooral voor Charles belangrijk, die vanaf 1 januari hoofdspons­or is van het crossteam.

“Ik ben blij dat ik weer ga crossen, maar het zullen toch maar zo’n vijf crossen zijn, hoor”, zegt de ex-wereldkamp­ioen veldrijden. “En ik rij vooral om conditie op te doen en aan mijn explosivit­eit te werken. De weg blijft het hoofddoel.”

Niet zeker van startrecht in klassieker­s

Door het vertrek van Van Aert is het team wel niet zeker dat het zal mogen starten in alle klassieker­s. Zoals Parijs-Roubaix bijvoorbee­ld, de droomkoers van Boom. “We zijn ermee bezig”, zegt Zijlaard. “De organisato­ren weten dat wij een team zijn dat attractief wil koersen.” En wat als Boom en Van Aert in de slotfase met z’n twee voorop geraken in Parijs-Roubaix? “Dan rijden ze samen naar de piste”, zegt Nuyens. “Dat zou voor ons zelfs ideaal zijn, want Lars is rapper.”

 ?? FOTO HBVL ?? Lars Boom duikt opnieuw het veld in voor de ploeg Nuyens.
FOTO HBVL Lars Boom duikt opnieuw het veld in voor de ploeg Nuyens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium