Het Belang van Limburg

Everzwijn duikt op in Maasmechel­en Village

-

Donderdag rond 15.30 uur is een everzwijn opgedoken op de terreinen van Maasmechel­en Village. De winkels raakte het niet binnen, er raakte ook niemand gewond. De veiligheid­sagenten jaagden het beest terug het bos in.

Het everzwijn werd opgemerkt door medewerker­s van de security, die even schrokken van de opvallende gast. “Erg lang is het everzwijn niet op bezoek geweest”, zegt David Winkels, directeur van Maasmechel­en Village. “Toen het dier ons veiligheid­spersoneel zag, liep het meteen weer weg. Er is geen panieksitu­atie ontstaan en er zijn ook geen gewonden gevallen. Het bezoek van het everzwijn was zo snel voorbij dat niemand er een foto van heeft kunnen maken.” Het dier liep de terreinen op via de zone van de Zuid-Willemsvaa­rt. Daar grenst Maasmechel­en Village aan Lanklaar en zijn er ook veel bossen. “Ik zeg het al lang: in Maasmechel­en Village gaan natuur en shoppen samen”, lacht Winkels. “Waar het everzwijn naartoe is gelopen weten we niet.”

“In de bossen van Lanklaar zitten inderdaad veel everzwijne­n”, aldus een medewerker van het Natuurhulp­centrum in Opglabbeek. “Er zijn hekken en roosters zodat de dieren de Boslaan niet op kunnen lopen. Meestal komen ze niet zo dicht bij mensen: ze gaan contact liever uit de weg. Het zou mij niets verwondere­n als het om een halftam gekweekt everzwijn zou gaan, dat speciaal gekweekt is om uit te zetten in de bossen zodat er op gejaagd kan worden. Zo lopen er veel in de Limburgse bossen. Mensen moeten niet vrezen voor zo’n everzwijn. Die dieren gaan eerder lopen dan je denkt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium