Het Belang van Limburg

“Een vriendelij­ke kerel”

-

MAASMECHEL­EN - Al drie jaar woonde spilfiguur Antonio Costadura samen met zijn vriendin, haar dochter en hun hondje in een nieuwbouwf­latje aan de Oude Baan in Maasmechel­en, boven een speciaalza­ak met Italiaanse delicatess­en. “De politie heeft hier om vijf uur de deur ingebeukt en hem uit zijn bed gelicht”, klinkt het bij de buren. Zij zijn erg verrast door de aanhouding.

Dat Antonio Costadura niet zuiver op de graat was, dat wisten ze in Maasmechel­en al langer. “Maar opgepakt als leider van een maffiaclan? Daar schrik ik van”, vertelt een buur die regelmatig contact had met Antonio en zijn vriendin. “Drie jaar geleden is hij bij haar ingetrokke­n. Ze had wel eens verteld dat Antonio in Italië in de gevangenis had gezeten, maar daar ben ik nooit dieper op ingegaan. Als ik hem op straat zag, zei hij altijd vriendelij­k goeiendag. En hij had een mooie wagen.”

“Deur ingebeukt”

Het appartemen­tje waar Antonio sinds 2015 verbleef, ligt pal boven een Italiaanse kruidenier­szaak. De flats hebben echter niets te maken met de winkel zelf. “Toen wij vanochtend aankwamen, was de deur van zijn appartemen­t al ingebeukt”, klinkt het bij het personeel, dat voor de rest weinig kwijt wil over de feiten. “Antonio kwam hier wel eens winkelen, maar voor het overige weten wij van niks.”

 ?? FOTO HBVL ?? Antonio Costadura woonde in een flat aan de Oude Baan in Maasmechel­en.
FOTO HBVL Antonio Costadura woonde in een flat aan de Oude Baan in Maasmechel­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium