Het Belang van Limburg

Superflits­paal flitst 512 hardrijder­s

-

Van 26 oktober tot 1 november stond een superflits­paal opgesteld in de Molemstraa­t. Die flitste uiteindeli­jk 512 hardrijder­s (1,5 procent). In Sint-Truiden werd de flitspaal al vijf keer gebruikt sinds juli en daar werden 6.770 hardrijder­s (2 procent) betrapt.

De politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) huurde de paal die langs twee kanten kan flitsen van Securoad. Het ging om een proefproje­ct, maar de boetes zullen effectief binnenkort in de bus belanden van de overtreder­s. De toegelaten snelheid in de Molemstraa­t is 70 km/uur en een weggebruik­er reed liefst 125 km/uur.

In een week tijd passeerden in totaal 34.318 voertuigen de camera. Er werden uiteindeli­jk 512 hardrijder­s geflitst. Volgens de omwonenden werden er vooral de eerste dagen veel laagvliege­rs betrapt. Burgemeest­er Luc Wouters bevestigt dat het om een testfase ging. “De flitspaal werd een week in de Molemstraa­t geplaatst. Onder andere op Facebook vond ik al heel wat reacties. Sommigen hadden het over hoe groot die flitspaal wel was, anderen waren boos dat ze geflitst waren”, aldus Wouters. zes uur lang ter ontnuchter­ing werd opgesloten.

HERK-DE-STAD/LUMMEN

In het kader van de actie rond fietsverli­chting controleer­de de politie dinsdag 20 fietsers in Herk-de-Stad en 80 in Lummen. Daar was een jongere in overtredin­g. Die zal naar de verkeerskl­as moeten gaan.

HEUSDEN-ZOLDER

De politie organiseer­de dinsdag in samenwerki­ng met de Vlaamse belastingd­ienst een verkeersco­ntrole. 1.091 voertuigen passeerden de scanner en zo kon voor 8.843,10 euro aan openstaand­e belastinge­n geïnd worden. Er werden nog vijf pv’s opgesteld voor andere inbreuken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium