Het Belang van Limburg

“De jeugd is sterker geworden, ik zwakker”

VELDRIJDEN KEVIN PAUWELS DENKT AAN STOPPEN

-

Kan u het zich voorstelle­n, een cross zonder Kevin Pauwels (34)? Niet dat het nu meteen stil zal zijn zonder hem, maar hij is binnen de sport wel een populair personage. En Pauwels denkt dus aan stoppen. Zaterdag won hij nog in Hasselt, maar één overwinnin­g op drie seizoenen is te weinig.

Kevin Pauwels is op stage in Calpe. Belangrijk, want de komende maanden gaan bepalen of hij na dit seizoen al dan niet stopt met koersen. Zijn contract loopt af in februari. “Er is nog niks beslist”, zegt Pauwels. “Het zal van de rest van dit seizoen afhangen.” Het is niet dat Pauwels het leven als coureur niet meer ziet zitten. Het probleem is dat hij niet meer kan winnen. Afgelopen weekend wel nog in Hasselt, maar dat was een cross zonder toppers. En het was de eerste overwinnin­g in drie seizoenen. “Het probleem is dat de jeugd sterker is geworden”, zegt Pauwels. “En ik ben zwakker geworden. Als ik zesde eindig, heb ik een goede cross gereden, maar dan ben ik nog altijd maar zesde. Dat is minder plezant.” Vooral in het begin van het seizoen waren de uitslagen van Pauwels ondermaats. “In Bern (16de) heeft hij mij gezegd dat hij zou stoppen”, zegt mecanicien Risbourg. Maar de voorbije weken waren er ook Tabor (6de) en de overwinnin­g in Hasselt. “Tabor was indrukwekk­ender dan Hasselt”, zegt coach Meersman. “Als Kevin dat niveau kan blijven halen, mag hij nooit stoppen.”

BMW X5

Voor het geld zal Pauwels het niet meer moeten doen. “Ik denk niet dat Kevin zich na zijn carrière nog veel zorgen moet maken”, zegt Meersman. “Goed verdiend en altijd thuis gewoond. Daar moet geen tekening bij.”

In zijn topjaren zou Pauwels tot 300.000 euro per jaar hebben verdiend. Vandaag is dat een stuk minder, “maar het is nog altijd schoon geld”, zegt hij zelf. “Of ik binnen ben? Dat weet ik niet. Maar ik heb altijd zuinig geleefd. Al heb ik me vorig jaar wel een BMW X5 gekocht. Achteraf heb ik toch eens gedacht: was dat nu toch niet een beetje duur?” Over het leven na de koers heeft Pauwels ook al nagedacht. “Wat ik wil doen? Zou weinig mogelijk. (lacht) Neen, ik hoop op een functie binnen de ploeg.” Vriend en Marlux-mechanieke­r Risbourg verduideli­jkt: “Mocht Kevin twee of drie dagen per week bij mij kunnen komen helpen met de fietsen, dan zou hij perfect gelukkig zijn. Echt in het wielrennen werken zou ‘sociaal’ niet lukken denk ik.”

Het is finaal Marlux-manager Jurgen Mettepenni­ngen die zal bepalen hoe de toekomst van Pauwels er na dit seizoen uit ziet. “Maar het is te vroeg om daar nu uitspraken over te doen”, zegt hij. “Als Kevin de resultaten van de voorbije weken doortrekt, dan zit een contractve­rlenging er zeker in.”

 ?? FOTO PAUL SCHILLINGS (ASWPP) ??
FOTO PAUL SCHILLINGS (ASWPP)
 ?? FOTO PAUL SCHILLINGS (ASWPP) ?? Als Kevin Pauwels het niveau van Tabor en Hasselt kan aanhouden, zit een contractve­rlenging er zeker in.
FOTO PAUL SCHILLINGS (ASWPP) Als Kevin Pauwels het niveau van Tabor en Hasselt kan aanhouden, zit een contractve­rlenging er zeker in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium