Het Belang van Limburg

“Unieke kans op bekerfinal­e”

Sascha Kotysch bedankt voor tweede (!) basisplaat­s van het seizoen

-

Tien weken, of van de vorige bekerparti­j tegen Duffel. Zolang was het geleden dat Sascha Kotysch nog eens aan de aftrap verscheen. Tegen Mandel United mocht de 30-jarige Duitse Limburger nog eens opdraven en hielp hij met een puike prestatie mee het ticket voor de kwartfinal­e binnenhale­n. “Eindelijk nog eens 90 minuten spelen, dit deed deugd.”

Het is niet het seizoen van Sascha Kotysch. De man wiens naam je in de voorbije seizoenen als eerste op het wedstrijdb­lad kon invullen, komt er onder Marc Brys niet meer aan te pas. Brys ziet in zijn driemansve­rdediging meer heil in het trio Tomiyasu, Teixeira en Garcia Tena, en die doen het vooralsnog uitstekend.

“Het is geen gemakkelij­ke periode voor mij”, knikte Kotysch. “Ik kom heel weinig aan spelen toe en dat ben ik niet gewoon. Toch probeer ik op training de ploeg te blijven steunen en op die manier mijn steentje bij te dragen. Als ik dan zoals nu nog eens een volledige wedstrijd mag spelen, dan doet dat echt deugd. Al maakten we het onszelf wel onnodig moeilijk na de 1-0. Door onzuiverhe­den verloren we de controle op het middenveld.” Kotysch viel overigens niets te verwijten. Hij speelde een puike partij en heerste in het luchtruim. Voor de tweede keer in zijn carrière staat hij in de kwartfinal­e van de Beker van België. “De eerste keer was onder Guido Brepoels, toen speelden we nog in tweede klasse en werden we gewipt door Kortrijk. Nu moeten we verder geraken dan die kwartfinal­e. Dit is een unieke kans op de bekerfinal­e.”

 ?? Foto ISOSPORT ?? Kotysch stond voor het eerst in tien weken weer aan de aftrap.
Foto ISOSPORT Kotysch stond voor het eerst in tien weken weer aan de aftrap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium