Het Belang van Limburg

“Van onze wolk gedonderd”

DAAN HALING, basketter en piloot van telegeleid­e autootjes

- Raf COMANS

Daan Haling is niet alleen een vertrouwde naam in het basketbal, maar ook in de wereld van telegeleid­e autootjes. In die laatste sport werd de 22-jarige Attenhoven­aar zelfs een keer Belgisch kampioen. Maar toen hij politieage­nt wed in Leuven, moest hij kiezen: basketbal of telegeleid­e autootjes. De sport met de oranje bal en KSTBB kregen de voorkeur.

“Als politieage­nt moet ik regelmatig in het weekend werken en dan vinden die races ook plaats”, vertelt Haling. “Als ik een vrij weekend heb, ga ik nog wel eens rijden op het circuit in Genk. Toen ik jonger was, heb ik zowat heel Europa gezien met die hobby. Mijn vader sleutelt aan de autootjes en ik rijd ermee. Ik heb deelgenome­n aan het Europees kampioensc­hap, het wereldkamp­ioenschap,… Ik ben inderdaad Belgisch kampioen geweest. Vraag me niet in welk jaar (lacht). Ik denk dat ik 14 was. Maar nu is het dus enkel nog een vrijetijds­besteding.”

Mentale tik

Basketball­en doet Haling wel nog. Met promovendu­s SintTruide­n prijkte hij na zeven speeldagen aan de leiding in eerste landelijke, maar vier speeldagen en evenveel nederlagen later is de ploeg weggezakt naar de achtste stek.

“We speelden op een wolk, maar daar zijn we afgedonder­d. De eerste van die vier nederlagen tegen Duffel gaf ons een mentale tik. Ik verwachtte dat er nog wel een verliesmat­ch zou volgen, maar vier op een rij is een verrassing. Zeker die nederlaag afgelopen zaterdag in Zwevezele, dat nog niet gewonnen had, had nooit mogen gebeuren. Op training werken we nochtans hard, maar dat vertaalt zich niet meer naar de wedstrijde­n”, zucht Haling. “Excuses? Gert Neyens en Sam D’Huys zijn uit, ja. Brent Claus is nog altijd geblesseer­d en Kasper Bormans blijft wat sukkelen. Maar die hebben al last sinds het begin van het seizoen. Het speelt natuurlijk mee, maar daar mogen we die vier nederlagen na elkaar niet aan wijten”, aldus Haling, die coach Bart Bormans - die hij leerde kennen bij Hasselt BT en nu ook zijn coach is bij STBB - zowat overal lijkt te volgen.

“Ik kom heel goed overeen met Bart. Hij denkt hetzelfde over basketbal. Hij wil me altijd mee als speler als hij naar een andere ploeg gaat. Als dat voor mij doenbaar is, volg ik hem graag.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Daan Haling: “Ik ben nog ooit Belgisch kampioen geweest met telegeleid­e autootjes..”
FOTO SVEN DILLEN Daan Haling: “Ik ben nog ooit Belgisch kampioen geweest met telegeleid­e autootjes..”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium