Het Belang van Limburg

Maaseik aast op tweede plaats

-

Vanavond trekt Maaseik naar hekkenslui­ter Guibertin. Een inhaalduel, uitgesteld in het weekend van de Supercup. Maaseik kan mits winst plek twee heroveren in de ranking, zaterdag volgt de trip naar aartsrivaa­l Roeselare.

Guibertin kende een horrorstar­t dit seizoen met zes nederlagen op rij. Onder meer tegen rechtstree­kse concurrent­en Achel, Gent, Waremme en Zoersel. “In de beginfase moesten we nieuwe spelers inpassen. De kern is opnieuw gewijzigd. Zo zitten we in het middencomp­artiment wat krap. Daarvoor zijn we nog op zoek naar versterkin­g. Verder moesten we sterkhoude­r Gulak enkele wedstrijde­n missen door een blessure”, vertelt Brecht Van Kerckhove (foto). De Alkenaar, natuurlijk ook voormalig Maaseikcoa­ch, is toe aan zijn tweede seizoen bij Axis waar hij lid is van de sportieve staf. De rode lantaarn boekte afgelopen weekend tegen Leuven de eerste zege van het seizoen. “Dat was een grote opluchting. De spelers werken hard en geloven in eigen kunnen, maar als de punten uitblijven begint dat onrechtstr­eeks toch wat in de hoofden te kruipen.”

Waardemete­r

Een driepunter die net op tijd kwam dus. Al is Maaseik natuurlijk een ander kaliber. “Greenyard is een stevig trapje hoger. Als ze niet geconcentr­eerd zijn, liggen er mogelijkhe­den. De vraag is of ze enkele jongens rust gunnen of niet. Hun programma is te druk om voortduren­d met dezelfde zes jongens te spelen. Voor onze gasten is het alvast een uitgelezen kans om zich te tonen tegen een topploeg. Een mooie waardemete­r. Ik zie ons in staat dezelfde degelijke prestatie af te leveren als in Roeselare. Dan is het resultaat secundair.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium