Het Belang van Limburg

“Ik wil naar de Versuz”

TIM SCHROOTEN vlamt er elf binnen op vier weken tijd

- Ben SAELMANS

Het zal niemand verbazen dat Tim Schrooten van Voorshoven VV in november een karrenvrac­ht aan punten verzamelde. De spits vierde zijn comeback na een vervelende knieblessu­re met elf goals, waaronder drie weken op rij een hattrick. Het puntentota­al van zijn ploeg schoot dan ook als een komeet omhoog van nul naar negen.

“Het feit dat je veel punten krijgt, is toch een fijne appreciati­e van de trainers”, geeft Schrooten toe. “Natuurlijk volg ik het referendum op de voet. Ik zou het tof vinden om eens met heel de ploeg naar de Versuz te mogen trekken. Maar tot hiertoe heeft het nog niet mogen zijn. Ook heb ik al eens naast de titel van topschutte­r gegrepen door een blessure.” Schrooten kwam na enkele korte avonturen bij Dorne, Wurfeld en Opitter terecht bij Voorshoven. Daar is hij ondertusse­n al acht seizoenen een certitude. Maar hij heeft helaas al enkele serieuze tegenslage­n moeten incasseren. Vier seizoenen geleden liep hij een kuitbeenbr­euk op en twee seizoenen later brak hij zijn scheenbeen.

“Ik lig daar niet wakker van”, verrast hij. “Eens ik op het veld sta, draai ik de knop om en geef ik alles. Ik zal ook nooit mijn voet terugtrekk­en. Als spits moet ik veel trappen incasseren, maar ik deel er op mijn beurt ook regelmatig uit”, lacht Schrooten.

“Ik hoop dat we als ploeg een betere terugronde kennen”, kijkt hij vooruit. “We hebben een fantastisc­he groep, die ook buiten het veld goed met elkaar opschiet. Eerlijk gezegd, ik zou het ooit nog wel eens een stapje hoger willen proberen, maar ik weet niet of ik Voorshoven ooit kan verlaten. Ik woon dicht bij het terrein. En ik ga voor een paar euro meer niet ergens anders voetballen”, zegt de 28-jarige magazijnie­r, die weer een bak bier moet trakteren.

Nog dit: als Tim Schrooten eind dit seizoen naar de Versuz wil, dan moet hij 10 mei aankruisen in zijn agenda.

Voor een paar euro meer zal ik niet ergens anders voetballen

Tim SCHROOTEN doelpunten­machine bij Voorshoven

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Tim Schrooten: de nummer één in de maand november in 4C.
FOTO TOM PALMAERS Tim Schrooten: de nummer één in de maand november in 4C.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium