Het Belang van Limburg

Gemaskerde mannen terroriser­en café Vlakveld

Ramen ingeslagen met baseballkn­uppel

- Chris NELIS

Twee gemaskerde mannen hebben dinsdagnac­ht de deur van café Vlakveld in de Nieuwstraa­t met een baseballkn­uppel ingeslagen. Het gaat al om het zoveelste incident waarbij de uitbaters worden geterroris­eerd. De politie van de zone Carma is op de hoogte en gaat de omgeving nog meer in de gaten houden.

Eigenaar Corrado Cimone is de wanhoop nabij, maar hij is vooral ook boos. “Ik heb al 45 jaar café, in Kolderbos en in Genk”, zegt Corrado. “Maar wat ik de jongste zes maanden heb meemaakt, tart elke verbeeldin­g. Het begon met nieuwe klanten die hun weg naar hier hadden gevonden en veel lawaai maakten. Als onze vertrouwde klanten dan aan het kaarten waren en dat lawaai niet konden appreciëre­n, werden ze agressief. Jeroen Mesotten, die voor de uitbating zorgt, heeft nog geprobeerd om ze te kalmeren. Hij heeft hen ook uitgelegd dat de andere klanten hun lawaai niet fijn vonden. Maar toen keerde ze zich tegen Jeroen.”

Plots stonden hier twee gasten met een kap over hun hoofd. Ze hebben het glas van onze deur en van een glazen scherm ingeslagen

Jeroen MESOTTEN

Uitbater

20 euro

“Ze bedreigden hem met een stok en hij moest twintig euro geven. Om alles niet nog meer te laten escaleren, heeft hij dat gedaan. Een paar weken geleden nog waren ze met vijf binnengeko­men. Ook toen waren ze heel agressief. Ze spuwde op de uitbater en gooide een fles naar hem. Hij heeft dan meteen de politie gebeld. Maar toen die ter plaatse kwamen, waren de daders alweer de piste in. Dat soort pesterijen blijft maar aanhouden.”

Deze week was het weer prijs. “In de nacht van dinsdag op woensdag stonden hier plots twee gasten met een kap over hun hoofd en hun gezicht was met een sjaal bedekt”, gaat uitbater Jeroen Mesotten verder. “Het was even na 2 uur en ze hadden niet gedacht dat hier nog zo’n acht klanten zouden zitten. Toen ze die zagen, hebben ze hun actie blijkbaar beperkt. Toch hebben ze het glas van onze deur en van een glazen scherm ingeslagen, en ze stonden met een baseballba­t te zwaaien.” Zowel de eigenaar als de uitbater hebben een klacht ingediend bij de politie. “Ja, we zijn ervan op de hoogte”, zegt Wim Dries (CD&V), burgemeest­er en voorzitter van de politiezon­e Carma. “We hebben begrepen dat er nu voor de derde keer in korte tijd schermutse­lingen zijn geweest. Het zijn onregelmat­igheden die extra aandacht nodig hebben. Daarom ook zal de politie de omgeving nauwgezett­er in de gaten houden.” Opmerkelij­k is ook dat in café Posthof in Kolderbos in juni van dit jaar onbekenden met een baseballba­t tekeer gingen en bijna alle ruiten insloegen.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Eigenaar Corrado Cimone: “Ik heb 45 jaar café gehad in Genk. Maar wat ik de afgelopen zes maanden zag, tart elke verbeeldin­g.”
FOTO CHRIS NELIS Eigenaar Corrado Cimone: “Ik heb 45 jaar café gehad in Genk. Maar wat ik de afgelopen zes maanden zag, tart elke verbeeldin­g.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium