Het Belang van Limburg

“Als de partij mij roept, kan ik niet weigeren”

Meryame Kitir dan toch geen schepen, wel Alessandro Cucchiara

- Chris NELIS

Meryame Kitir (sp.a) wordt dan uiteindeli­jk toch geen schepen in Genk. Ze nam die beslissing nadat provinciaa­l voorzitter Alain Yzermans haar had gevraagd om de lijst te trekken voor de federale verkiezing­en in mei. Dat betekent dat Alessandro Cucchiara de tweede schepen voor Pro Genk wordt. Eerder deze maand haakte ook Angelo Bruno al af als schepen omwille van gezondheid­sredenen.

Het is de decumul die sp.a invoerde die er nu voor zorgt dat Kitir geen schepenamb­t kan opnemen in Genk. Wordt ze dat wel, dan kan ze een mogelijk zitje in het nationale parlement vergeten. “Ik heb inderdaad eerder aangekondi­gd het schepenamb­t in Genk op te nemen”, zegt Kitir. “Maar onze provincial­e partijvoor­zitter Alain Yzermans is met mij komen praten om op te komen in mei en ook om de lijst van sp.a Limburg voor de federale verkiezing­en te trekken. Ik ben een trouwe partijmili­tant. Als de partij mij vraagt om dit te doen, kan ik niet weigeren. Het is echt wel met pijn in het hart dat ik nu geen schepen word. Ik was nochtans heel enthousias­t en had er veel zin in om mee in Genk aan het roer te staan.”

Kurtal Yilmpaz

Na Angelo Bruno is Kitir de tweede topper van Pro Genk die in het lokale beleid een stapje terug zet. “Maar ik ga niet weg”, gaat Kitir verder. “Ik ben nog altijd gemeentera­adslid en zal op die manier mijn bijdrage leveren aan Genk. Ook op nationaal vlak zal dat zo zijn. Alessandro Cucchiara zal nu schepen in Genk worden. Hij is geenszins een beginnelin­g. Op verschille­nde politieke niveaus en ook als onder meer voorzitter van sociale woonmaatsc­happij Nieuw Dak heeft hij kunnen tonen wat hij in zijn mars heeft.”

De tweede schepen die Pro Genk mag leveren, is Kurtal Yilmpaz. Hij is wel nieuw in het lokale politieke gewelf van Genk.

Het is echt met pijn in het hart dat ik nu geen schepen word. Ik was nochtans heel enthousias­t en had er veel zin in

Meryame KITIR

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kitir wordt lijsttrekk­er voor de komende parlements­verkiezing­en.
FOTO PHOTO NEWS Kitir wordt lijsttrekk­er voor de komende parlements­verkiezing­en.
 ?? FOTO HBVL ?? Alessandro Cucchiara wordt nu schepen voor Pro Genk in de plaats van Kitir.
FOTO HBVL Alessandro Cucchiara wordt nu schepen voor Pro Genk in de plaats van Kitir.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium