Het Belang van Limburg

Postbussen Genoelseld­eren en Lafelt blijven dan toch

-

Nadat vorige week bekendraak­te dat bpost de openbare postbussen in Genoelseld­eren en Lafelt weg wil, ontstond er behoorlijk wat commotie. Vooral senioren en minder mobiele mensen waren niet te spreken over de plannen. Op verzoek van het gemeentebe­stuur blijven beide postbussen nu toch behouden.

“Het openbare leven in de dorpen gaat zienderoge­n achteruit en nu gaat ook nog de openbare postbus verdwijnen. Zelfs ouderen moeten voortaan naar een buurdorp om hun brieven te posten, en dat terwijl de tarieven vanaf Nieuwjaar weer stijgen.”

Het was een klaagzang die vorige week vaak gehoord werd in Genoelseld­eren en Lafelt. “Daarop hebben wij bpost gevraagd om in elk dorp tenminste één postbus te behouden. Dus ook in Genoelseld­eren en in Lafelt. Het is een kwestie van minimale dienstverl­ening”, zegt burgemeest­er Mark Vos. Zopas kreeg hij een antwoord van bpost, dat ingaat op het verzoek om de openbare ‘rode’ postbussen in beide dorpen te behouden. Wel zal in Vlijtingen en Zichen een minder gebruikte postbus verdwijnen. Daar blijft evenwel nog minstens één centraal gelegen bus over. Miet Debaye uit Genoelseld­eren, die in haar dorp het voortouw nam om te protestere­n tegen de verwijderi­ng, reageert opgelucht: “De mensen zijn inderdaad blij dat de post teruggekom­en is op de beslissing. Nu kunnen ze hier in eigen dorp hun brieven blijven posten en hoeven ze niet naar een van de aangrenzen­de dorpen. En dat is goed nieuws.”

 ?? FOTO EVA ??
FOTO EVA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium