Het Belang van Limburg

Eetcafé Florian stopt en wordt danscafé

Nieuwe zaak opent op 4 januari

- Dirk JACOBS

Het bekende eetcafé Florian op de Fruitmarkt in Hasselt is er na 26 jaar mee gestopt. De laatste uitbaters, Joke en Leander, zetten na acht jaar een punt achter hun horecaloop­baan en kiezen voor meer tijd met het gezin. Begin 2019 heropent de zaak al met Caitlin en Nick Deflem als uitbaters, de huidige buren van El Sueño. “Wij openen er een danscafé dat in de wintermaan­den drie dagen ’s avonds open zal zijn. In de zomermaand­en willen we samen met onze andere zaak tot één mooi, groot terras komen en dan elke dag open blijven.”

Op de hen bekende wijze bedanken Joke en Leander van Florian hun klanten. “Jullie hebben ons leven verrijkt op manieren die we zelf niet kunnen uitleggen. Sommigen onder jullie hebben ons het bloed van onder de nagels gehaald, maar zonder twijfel waren de positieve ontmoeting­en veruit in de meerderhei­d. Wij zullen aan deze periode in ons leven terugdenke­n met warme gevoelens en we zullen ons alle lieve gezichten herinneren die onze tijd hier de moeite waard hebben gemaakt”, zeggen de uitbaters, die in Hasselt blijven wonen en er ook hun wereldbero­emde spaghettis­aus wellicht nog op één of andere manier aan de man gaan brengen.

El Sueño

In het pand van Florian zijn intussen al volop verbouwing­swerken gestart. “We willen absoluut op 4 januari opengaan met ons danscafé”, vertellen de superentho­usiaste Caitlin en Nick Deflem, die aanpalend ook aperitief- en cocktailba­r El Sueño uitbaten. “De nieuwe zaak, waarvan we de naam nog even geheim willen houden, zal in de wintermaan­den alleen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagav­ond open zijn. Van de verbouwing­en maken we ook gebruik om er één groot en gezellig terras voor beide zaken van te maken. Binnenin blijft alles wel gescheiden. In de zomermaand­en gaan we dan wel overdag openen, zodat de zonneklopp­ers het terras helemaal kunnen gebruiken.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Caitlin en Nick Deflem willen de naam van de nieuwe zaak nog even geheimhoud­en.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Caitlin en Nick Deflem willen de naam van de nieuwe zaak nog even geheimhoud­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium