Het Belang van Limburg

Parkeerpla­atsen van unief verhuizen van Boudewijnl­aan naar zwembadpar­king

-

De veertien voorbehoud­en parkeerpla­atsen die de UHasselt van de stad huurt op de Koning Boudewijnl­aan, zijn verhuisd naar een andere openbare parkeerpla­ats aan het vroegere zwembad. Daar doken gisteren plots de gerecyclee­rde parkeerbeu­gels op.

De maatregel zorgde voor ergernis bij de gebruikers van de parkeerzon­e aan het zwembad, die niet meteen van de ‘ruil’ afwisten en ook nergens informatie vonden. “Schande dat men plots van het steeds vermindere­nde aanbod nog maar eens veertien plaatsen afknabbelt”, gromt Jos Vansichem.

“Netto verandert er qua parkeergel­egenheid nochtans niets”, geeft schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili (sp.a) aan. “De voorbehoud­en parkeerpla­atsen op de Koning Boudewijnl­aan zijn nu weer beschikbaa­r voor iedereen. Op termijn verdwijnen de parkeerpla­atsen aan het vroegere zwembad trouwens helemaal voor enerzijds de bouw van een vierde studentent­oren en anderzijds voor de aanleg van de gehele studentenc­ampus. Vanaf dan is het de bedoeling dat alleen nog zwakke weggebruik­ers en het openbaar vervoer de Elfde Liniestraa­t kunnen gebruiken. In de volgende legislatuu­r gaan we bekijken hoe we, wellicht in de buurt van de Singel, bijkomende parkeerpla­atsen kunnen scheppen. Want als de Spartacust­ram er komt, verdwijnt ook de hele parkeerzon­e op de Boudewijnl­aan.”

 ?? FOTO DIRK JACOBS ?? De voorbehoud­en parkeerpla­atsen aan het zwembad zijn al afgesloten met beugels.
FOTO DIRK JACOBS De voorbehoud­en parkeerpla­atsen aan het zwembad zijn al afgesloten met beugels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium