Het Belang van Limburg

Meest relaxte mens ter wereld

-

De winnaar van gisteravon­d:

Peter Van de Veire. De presentato­r van MNM doet een gouden zaak: hij steekt met vier zeges in zes aflevering­en Rani De Coninck én Sven Gatz voorbij, dat scheelt een slok op een borrel in de finaleweke­n die volgende week beginnen.

De verliezer:

Wim Lybaert. Hij werd bij zijn eerste deelname afgetroefd door Radio 1-stem Layla El-Dekmak, die vier van de vijf vicepremie­rs kon

opsommen.

De nieuwkomer van vanavond:

Jinnih Beels, lijsttrekk­er van sp.a in Antwerpen.

De beste quotes:

Erik Van Looy: “Je mag altijd met je schoenen naar Jeroom gooien, hoor.” Layla El-Dekmak: “Nee, ik zie mijn schoenen te graag.”

Erik Van Looy: “Welk land werd als eerste aangevalle­n door nazi-Duitsland?” Layla El-Dekmak: “Euh...” Peter Van de Veire: “Polen.” Van Looy: “Wat ging jij zeggen, Layla?” El-Dekmak: “Niet Polen.”

Erik Van Looy: “De Tweede Wereldoorl­og, dat is eigenlijk niet om mee te lachen.” Jeroom: “Dat is wat gevoelig, mijn opa is zwaargewon­d geraakt tijdens de Tweede Wereldoorl­og. Tijdens een lezing van Stijn Meuris heeft hij een iPhone X in zijn gezicht gekregen.”

Het mooiste moment:

Peter Van de Veire, de meest relaxte mens ter wereld, speelde zó ontspannen en had zó veel voorsprong dat hij even vergeten was dat hij nog aan de beurt was.

De tussenstan­d:

1. Julie Colpaert

(12 aflevering­en)

2. Boris Van Severen (8)

3. Peter Van de Veire (6)

4. Rani De Coninck (6)

5. Sven Gatz (6)

6. Wouter Vandenhaut­e (4)

7. Saartje Vandendrie­ssche (4)

8. Michèle Cuvelier (3)

 ?? FOTO VIER ??
FOTO VIER
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium