Het Belang van Limburg

VIER legt Jani Kazaltzis onder de kerstboom

-

De nv Jani Kazaltzis draait op volle toeren. Van maandag tot woensdag neemt hij nieuwe aflevering­en op van ‘Zo Man Zo Vrouw’, op donderdag en vrijdag is hij in de weer voor het dansprogra­mma ‘Dancing with the Stars’ en in het weekend maakt hij filmpjes voor Jani TV. Het elfde seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’ verhuist van VIJF naar VIER. Een logische zet, vindt Jani Kazaltzis: “Het zal de kijker misschien niet al te veel uitmaken, maar we denken dat het programma bij VIER nog meer mensen kan aanspreken. Dat er ook veel mannen naar kijken, is geen geheim meer.” ‘Zo Man Zo Vrouw’ ging in 2007 van start met styliste Lien Degol. Vier jaar later werd het programma in een nieuw glitterjas­je gestopt, gedragen door Jani. Op VIJF ging het met gemak boven de 250.000 kijkers. “Aanvankeli­jk moesten de mannen er met hun vrouwen naar kijken. Nu krijg ik er van heel wat mannen compliment­en over. Het is perfect om als koppel te bekijken en als gezin. Ik heb altijd gezegd dat ik ermee zou stoppen als de kijkcijfer­s zouden zakken. Dat is voorlopig niet het geval. Ik ga ook niet weg bij VIJF, ik blijf daar met ‘Shopping Queens’.”

Frisse zin

Jani heeft erg veel zin in dit elfde seizoen: “Ik denk altijd dat ik alles heb gezien, maar ik zit er elke keer weer naast. Ik ben er met frisse zin aan begonnen, nadat we met ‘Zo Man Zo Vrouw’ een pauze van meer dan een jaar hadden geno-

men. Ik had het gewoon te druk met ‘Jani Gaat’ en ‘Matchmaker­s’. Dat laatste programma werd met verborgen camera opgenomen, we konden dat heel moeilijk plannen. Ik moest gewoon altijd paraat staan, dat viel niet te combineren.” Koppels vinden voor ‘Zo Man Zo Vrouw’ bleek geen probleem, terwijl het toch het programma is waar je niét in wil belanden: “Dat valt wel mee, hoor. Je vraagt je soms inderdaad af hoe sommige mensen hun kledingsti­jl kunnen verantwoor­den, maar die vinden het echt niet erg om door mij gerestyled te worden. Zij vinden mij óók slecht gekleed.” (lacht)

Psycholoog

De stylist heeft geen idee hoeveel koppels hun oude kleren na hun make-over ook effectief weggooien. “Ik denk dat het de helft is, al ga ik altijd voor de volle honderd procent. Maar de mensen die écht met hun kledingsti­jl in de knoop zitten en er op straat over worden aangesprok­en, die zijn er meestal heel blij mee en houden het ook vol. Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij de persoon te blijven, het plaatje moet nog altijd kloppen. En ik wil niet als een psycholoog klinken, maar voor een aantal mensen doen die nieuwe kleren wonderen. Er zijn mensen bij die een vrij laag zelfbeeld hebben en die schrikken echt van hun nieuwe look. Die kijken in de spiegel en zeggen: ‘Ik wist niet dat ik er zo goed kon uitzien’. Dat doet iets met een mens, hoor. Ik heb al koppels gezien die in één klap weer verliefd waren. Die mensen bloeien open, dat maakt het programma zo sterk.”

Kerstspeci­al

De eerste aflevering van het elfde seizoen wordt een kerstspeci­al, op kerstdag. “Dat is echt de perfecte datum om te starten. Met Kerstmis beland je sowieso voor de tv, daar is geen weg langs. Dit programma is ideaal: niet te veel nadenken, een lach en een traan. Ik vier kerst thuis. Mijn grootmoede­r is vorig jaar met Kerstmis overleden, dus wil ik mijn vader en moeder dicht bij me. Die komen op 23 december van Genk naar Antwerpen. Of we op kerstdag naar ‘Zo Man Zo Vrouw’ kijken, weet ik niet. Ik kijk nooit naar mezelf, maar ik ken mijn moeder: die wil het zien. Dan verdwijn ik wel naar de keuken om de afwas te doen.”

 ?? Foto VIER ?? Na een pauze van meer dan een jaar geeft Jani Kazaltzis koppels voortaan op VIER een nieuwe look in het elfde seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’.
Foto VIER Na een pauze van meer dan een jaar geeft Jani Kazaltzis koppels voortaan op VIER een nieuwe look in het elfde seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium