Het Belang van Limburg

Geen vergunning voor zendmast op rotonde

Ondanks gunstig advies van de gemeente

- Zahra BOUFKER

Zolder slaakt een zucht van opluchting. De vergunning­saanvraag voor een zendmast van Telenet op de rotonde in Zolder is geweigerd door de Vlaamse overheid. Telenet, dat de pyloon wilde plaatsen, bekijkt nu alle opties.

De 25 meter hoge zendmast van Telenet zou komen in het midden van de rotonde in Zolder waar de Dekenstraa­t, Ringlaan en M. Schepersla­an samenkomen. Burgemeest­er Mario Borremans bevestigt dat de vergunning­saanvraag is geweigerd. “Dat klopt inderdaad. Vanuit het schepencol­lege hadden wij gunstig advies afgeleverd omdat er geen bezwaarsch­riften waren ingediend. Maar volgens de Vlaamse overheid zou de omvang van de pyloon veel te groot zijn en zou de zendmast te dominant zijn voor die locatie.” Buurtbewon­ers waren oorspronke­lijk niet op de hoogte van de vergunning­saanvraag. Daardoor konden ze naar eigen zeggen geen bezwaar indienen. Ook binnen de dorpsraad van Zolder was er protest. “We hebben de kans niet gehad om een bezwaarsch­rift in te dienen”, zegt Patrick Tartarin van de dorpsraad in Zolder. “We zijn helemaal niet betrokken geweest bij het verhaal van de pyloon. Er werd ons wel beloofd dat op die plaats een soort toegangspo­ort naar Zolder centrum kwam, daar zitten we nog steeds op te wachten. We zijn heel tevreden dat de vergunning voor de mast werd geweigerd.”

Beroep

“De zendmast krijgt helaas geen vergunning”, zegt woordvoerd­er van Telenet Isabelle Geeraerts. “We willen vooral het telefoon- en surfbereik in die buurt optimalise­ren voor onze klanten. In ZolderCent­rum hebben we geen antennes, waardoor onze klanten daar, vooral binnenshui­s, niet altijd dezelfde goede ervaring hebben bij het bellen of mobiel surfen, terwijl ze dit uiteraard wel verwachten. We bekijken wat we nu kunnen doen om ervoor te zorgen dat we de klanten in deze regio een goede service kunnen bieden.” Op de vraag of Telenet in beroep gaat tegen deze beslissing, luidt het: “We bekijken alle opties.”

 ?? FOTO ZB ?? Op deze rotonde zou een zendmast van Telenet komen, maar volgens de Vlaamse Overheid zou de mast te dominant zijn.
FOTO ZB Op deze rotonde zou een zendmast van Telenet komen, maar volgens de Vlaamse Overheid zou de mast te dominant zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium