Het Belang van Limburg

“Pirard is nog jong, hij moet geduldig blijven”

- Pieter VANLOMMEL

De clash op Stayen tussen STVV en Standard is eentje waar Jos Beckx reikhalzen­d naar uitkijkt. De Looienaar was in totaal zes jaar doelmannen­trainer op Stayen en drie jaar op Sclessin. Hij geeft zijn ongezouten mening over de topper en over de doelmannen van de Rouches en de Kanaries. “Pirard is nog jong, hij moet geduldig blijven.”

Over de topper

Jos Beckx verwacht op Stayen een spannend duel tussen ploegen die voor hem allebei op play-off 1 mogen mikken. “Standard heeft iets meer kwaliteit, maar ze missen Carcela en presteren wisselvall­ig. Aan wat dat ligt? Als Preud’homme het wist, had hij het al lang opgelost. STVV had vorig seizoen al een goede ploeg waarmee het nipt naast play-off 1 greep. Die kern kreeg er goede versterkin­gen bij. Technische spelers, die hun draai vinden op het kunstgras. Al vind ik het voordeel van STVV op hun grasmat overroepen, want de Kanaries pakken ook uit punten.”

Over Kenny Steppe

Kenny Steppe belandde in 2017 op Stayen. Vorig seizoen kreeg hij na de winterstop zijn kans onder de lat. Die plek stond hij niet meer af. “Toen Kenny bij STVV tekende, was hij lang tweede doelman geweest”, herinnert Beckx zich. “Nu zit hij in de goeie flow en ik verwacht dat hij alleen maar beter zal worden. Een keeper heeft opeenvolgi­ng van wedstrijde­n nodig om goed te presteren.”

Over Lucas Pirard

De 23-jarige Luikenaar werd door Beckx ooit omschreven als iemand die alles heeft om een grote te worden. Sinds begin 2018 moet Pirard echter vrede nemen met de rol van doublure. “Ik blijf bij mijn uitspraak over Lucas. Ik weet niet waarom Kenny (Steppe, nvdr.) nu de voorkeur krijgt. Misschien was zijn voorbereid­ing beter? Gelukkig is Lucas positief ingesteld. Als STVV wint, viert hij mee op de bank. Chapeau daarvoor. Deze situatie is natuurlijk niet ideaal voor Lucas. Al denk ik dat jonge keepers niet te ongeduldig moeten zijn. Kijk naar Mile Svilar. Die wilde per se weg bij Anderlecht, maar hoeveel matchen heeft hij daarna nog gekeept?”

Over Guillermo Ochoa

Met de Mexicaanse doelman van de Rouches werkte Beckx nooit samen, maar hij zag hem wel meermaals aan het werk. “Ochoa hoort bij de betere keepers in België”, klinkt zijn oordeel. “Hij is heel snel tegen de grond en sterk in één tegen één situaties. Maar als Standard echt stappen vooruit wil zetten, kijkt het op termijn best uit naar een andere keeper. Het probleem van Ochoa is hoge ballen. Vorig seizoen zag hij er in beide matchen tegen STVV niet goed uit op een hoge bal en viel er een goal uit.”

 ?? Foto JG ?? Beckx lanceerde Pirard bij STVV.
Foto JG Beckx lanceerde Pirard bij STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium