Het Belang van Limburg

“Ik ben geluksbren­ger in beker”

wil straks met United in kwartfinal­es afrekenen met ex-club Brussels

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United speelt dit weekend de kwartfinal­es in de beker van België tegen Brussels. Vanavond (20.30u) staat de heenwedstr­ijd in de Alverberg op het menu, zondag volgt de terugwedst­rijd in Neder-Over-Heembeek. De winnaar speelt in de halve finale tegen Bergen of Charleroi. Voor Maxime Depuydt, de voorbije zes seizoenen aan de slag bij Brussels, wordt het alvast een speciaal tweeluik.

“Ik was vorige maand echt beschaamd na de competitie­wedstrijd in Brussels, die we met 10890 verloren”, blikt Depuydt terug. “De verdedigin­g was heel slecht. Sindsdien hebben we veel gediscussi­eerd met onze coach en de focus in onze verdedigin­g aangepast. In de laatste wedstrijd tegen Leuven hebben we al een ander gezicht laten zien. We moeten de eerste wedstrijd tegen Brussels met minstens tien punten verschil winnen. Dan is zondag bij hen alles mogelijk. Als je de bekerlotin­g bekijkt, hebben we een unieke kans om verder door te stoten tot de finale. We zitten aan de goede kant van de tabel en vermijden Oostende en Antwerpen tot aan de finale.”

Hoe kijk je terug op de voorbije zes jaren in Brussel?

Depuydt: “Ik heb er enkel mooie herinnerin­gen aan overgehoud­en en heb elk jaar een stap vooruit kunnen zetten. Alleen denk ik dat het zesde seizoen het jaar te veel was. Daarom heb ik gekozen om andere oorden op te zoeken. Ik denk dat ik de juiste keuze gemaakt heb, want ik voel mij hier heel goed. Ik ben elke wedstrijd mogen starten en in de slotfase stond ik ook telkens tussen de lijnen, wat nog belangrijk­er is. Voordien kreeg ik nooit zoveel kansen. Dat betekent dat ik het vertrouwen van de coach krijg en dat is wat ik wil. Maar in de resultaten, die we als ploeg behaalden, ben ik wel ontgoochel­d. Dat is niet gemakkelij­k, met weer een nieuwe speler, moeten we opnieuw alles aanpassen.”

Je bent ook coach van tweedeprov­incialer BC Brainois, waarmee je vorig seizoen de bekerfinal­e van Waals-Brabant behaalde. Misschien moet je aan coach Gibson vragen om één weekend van job te wisselen?

“We hebben toen verscheide­ne eersteprov­incialers uitgeschak­eld. Ik ben misschien wel een geluksbren­ger voor de beker. Dus als we de heenmatch zouden verliezen, zal ik het voorstelle­n om zondag te wisselen (lacht). Bij Brainois heb ik een vriendengr­oep, die allemaal hoger hebben gespeeld en samen besloten om in tweede provincial­e te spelen. Ik ging altijd naar hun wedstrijde­n kijken en toen vroegen ze of ik hun coach wilde worden. En dat ben ik dus nog altijd.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Maxime Depuydt: “We hebben een unieke kans om verder door te stoten tot de finale.”
FOTO SERGE MINTEN Maxime Depuydt: “We hebben een unieke kans om verder door te stoten tot de finale.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium