Het Belang van Limburg

“Eindelijk heeft Houthalen-Centrum weer jeugdhuis”

Gemeente bouwt nieuw jeugdhuis voor Get Wood City

- Zahra BOUFKER

Houthalen-Centrum heeft opnieuw een jeugdhuis. Dat is ondergebra­cht in het nieuwe innovatiev­e gebouw Lab2Fab dat langs het mijngebouw van Greenville werd gebouwd. “Eindelijk hebben jongeren in het centrum weer een eigen stek”, luidt het.

“Het vroegere bestuur van Get Wood City stopte zo’n vijf jaar geleden omdat ze te oud geworden waren”, zegt Jef Houben van Get Wood City. “Maar ook de locatie was niet meer geschikt. In onze gemeente heb je jeugdhuize­n in de twee uithoeken, in Helchteren en Houthalen-Oost. In het centrum hadden wij niets meer waar we konden samenkomen. We zijn dan ook enorm blij met ons nieuwe jeugdhuis, ik denk trouwens dat dit het mooiste jeugdhuis is van heel Vlaanderen. De 250 vierkante meter grote ruimte waar alle snufjes aanwezig zijn die jongeren nodig hebben om te kunnen ontspannen, vind je er terug. Maar ook de link met de mijngeschi­edenis is uniek. We zijn opgestart met twaalf man, vrijwillig­ers en bestuur, maar we merken dat wij niet de enigen waren die nood hadden aan een ruimte voor jongeren. Tijdens onze openingsfu­if waren er meer dan 300 jongeren aanwezig en we hebben heel veel positieve opmerkinge­n gekregen. Vrijdagavo­nd is ons wekelijkse ‘chill’-mo- ment waar we op een informele manier met elkaar in gesprek kunnen gaan, nieuwe mensen kunnen leren kennen of gewoon kunnen ontspannen na een lange studieweek. Maar we organisere­n ook avonden rond een bepaald thema. Ook daar zien we dat de jongeren massaal aanwezig zijn. We hebben een erg goede start genomen. Maar we willen alle jongeren vanaf 16 jaar aanspreken.”

Naam

“De naam Get Wood City is de naam van het voormalige jeugdhuis in Houthalen-Centrum. We hebben de naam behouden omdat de meeste jongeren weten waar die voor staat. Zo was het voor ons gemakkelij­ker om op een snelle manier te laten weten dat er weer een jeugdhuis is in het centrum van onze gemeente.” “Het jeugdhuis moet een plek zijn waar alle jongeren terechtkun­nen en waar ze hun talenten kunnen ontwikkele­n”, zegt burgemeest­er Alain Yzermans (sp.a). “De samenwerki­ng tussen de gemeente en de jeugd verliep heel goed. We zijn heel blij dat we deze locatie kunnen aanbieden. Deze site werd als erfgoed behouden maar staat ook voor een innovatiev­e toekomst. De locatie ligt centraal, en ik wil dan ook benadrukke­n dat iedereen er welkom is”, aldus Yzermans.

Ik denk dat we het mooiste jeugdhuis van Vlaanderen hebben. De link met de mijngeschi­edenis is uniek

Jef HOUBEN Get Wood City

 ?? LEMMENS
FOTO RAYMOND ?? Het bestuur van Get Wood City is blij met de sterke start. “We willen nu alle jongeren vanaf 16 jaar in Houthalen-Helchteren aanspreken.”
LEMMENS FOTO RAYMOND Het bestuur van Get Wood City is blij met de sterke start. “We willen nu alle jongeren vanaf 16 jaar in Houthalen-Helchteren aanspreken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium