Het Belang van Limburg

Bedrijfsha­llen voor jonge ondernemer­s

- Mark DREESEN

Op het bedrijvent­errein IQ-Park in Lanklaar is de bouw gestart van 18 nieuwe bedrijfsha­llen voor jonge en groeiende ondernemer­s. Het gaat over de zone tussen de Siemenslaa­n en de ZuidWillem­svaart. Rond de 18 nieuwe bedrijven worden vijf nieuwe straten aangelegd.

“Het IQ-Park is een zone van 20 hectare die in 2010 voor het eerst aangesnede­n werd”, zegt woordvoerd­er Bert Warson van IQPark. “Op deze zone is er nog veel ruimte. Aan de achterzijd­e van de bedrijven Bandag, Itek en Coox voorzien we vijf nieuwe straten. De straten vormen een cluster voor de 18 nieuwe bedrijfsha­llen. Bij jonge ondernemer­s is er immers veel vraag naar geschikte werkterrei­nen.”

“De eerste fase betreft een bedrijfsha­l van 1.600 vierkante meter”, zegt bouwheer Luc Thijs. “Deze kan ingedeeld worden in compartime­nten van 4 keer 400 vierkante meter. Omdat deze grote bedrijfsha­l ook gelegen is langs de Bekaertlaa­n, krijgt elke unit een kantoor, deels gelegen op een verdieping met veel glas. Nog in de eerste fase bouwen we aan de achterzijd­e van het bedrijf Bandag een tweede bedrijfsha­l met een oppervlakt­e van 1.600 vierkante meter. Deze tweede grote hal verdelen we in 7 bedrijven met een oppervlakt­e van elk ruim 230 vierkante meter. Deze bedrijven krijgen als extra een niet-overdek- te werkruimte achteraan met een oppervlakt­e van 165 vierkante meter per unit.”

Vier verkocht

“In de tweede en derde fase bouwen we nog drie grote bedrijfsha­llen met een oppervlakt­e van elk 1.200 vierkante meter”, aldus bouwheer Ewald Houben. “Deze bedrijfsha­llen kunnen onderverde­eld worden in units van 400 of 800 vierkante meter.” Bert Warson van IQ-Park: “De kantoren zijn geschikt voor startende kmo’s of bedrijven die snel groeien: schrijnwer­kerij, garage, elektricit­eit, bouwkunde of als opslagruim­te. Vier units zijn momenteel verkocht.”

“Er is vanuit de kmo-wereld veel vraag naar kant-en-klare bedrijfsge­bouwen”, zegt burgemeest­er Lydia Peeters (Open Vld). “Natuurlijk juichen we de komst van nieuwe bedrijven toe. De bouw van 18 multifunct­ionele units op het IQ-Park zorgt voor een economisch­e boost. We hebben als stadsbestu­ur in het verleden ingezet op extra ruimte voor bedrijven. Naast het IQ-Park is er nog ruimte op het Ondernemer­spark Soerveld, het bedrijvent­errein Rotem en op het bedrijvent­errein Lanklaar leggen we momenteel zelfs nieuwe wegen aan om nog meer nieuwe bedrijven aan te trekken.”

 ?? MMD ?? Op het IQ-Park is het eerste bedrijf in opbouw. In totaal komen er 18 werkhallen in drie fasen.FOTO
MMD Op het IQ-Park is het eerste bedrijf in opbouw. In totaal komen er 18 werkhallen in drie fasen.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium