Het Belang van Limburg

Porsche Centre Paal al twee keer bekroond voor excellente naverkoop

-

Bij het Porsche Centre in Paal is uw wagen in goede handen. In 2009 en 2017 rijfde het team van zaakvoerde­r Thierry Brialmont de Service Excellence Award binnen. De ruim 2.000 klanten die er jaarlijks passeren, prijzen de concessie in Beringen om de uitstekend­e service en naverkoop. “Ook voor 2018 staan we momenteel op de eerste plaats. Het is uniek als Porsche ons de award voor de derde keer zou uitreiken. Daar mogen de medewerker­s terecht trots op zijn”, verwoordt Brialmont. Sinds 2015 heeft Porsche zijn vaste stek in Limburg langs de E313 in Beringen. En het gaat goed. Jaarlijks gaan er zo’n 300 nieuwe wagens de deur uit en zijn er 2.000 ‘ingangen’ op vlak van onderhoud. “Het gevolg van teamwork”, stelt Brialmont. De zaakvoerde­r wijst trots op het bord van de Service Excellence Award aan de inkom, uitgereikt door het moederbedr­ijf in Duitsland. “Wij zijn de beste van de negen Porschecon­cessies in

België. Wij mogen bescheiden zijn, maar moeten het niet altijd blijven”, lacht de Hasselaar. De titel van beste dealer is dus niets gelogen. Brialmont wil het vel van de beer nog niet verkopen, maar voor 2018 ziet het er eveneens niet slecht uit. “Wij staan nu op de eerste plaats. Als dat blijft, zouden wij de eerste Porsche-concessie in België zijn die deze award drie keer en twee jaar na elkaar wint.” De bekroning gaat uit van het moederbedr­ijf in Duitsland dat zich baseert op een enquête die elke klant invult na een geleverde dienst. In een 20-tal punten volgt een klantenbeo­ordeling over de ontvangst aan de balie, het uitgevoerd­e onderhoud, de prijs, de verduideli­jking van de factuur en nog zoveel meer.

14 cursussen per jaar

Brialmont kan het belang van een goed geoliede machine die het Paalse Porschetea­m is maar niet genoeg beklemtone­n. “Veel heeft te maken met de opleiding van onze mensen. Kijk nu naar onze JHNZDOL¿FHHUGH PHNDQLHNHU­V Porsche reikt labels aan ze uit. In Paal beschikken wij over vier gouden, twee zilver en twee bronzen mekanieker­s. Jaarlijks volgen zij 14 cursussen online. Die heb je echt niet op een kwartier gelezen. Daar kruipt snel twee uur tijd in. Telkens is er een online examen. Als je geen 80 % behaalt, ben je niet geslaagd voor Porsche. Geloof me, dat is niet van de poes. Daarnaast zijn er nog de af te leggen examens in Brussel. Een volledige dag zijn er testen om de knowhow van mechaniek en elektronic­a te toetsen. Bovenop komen nog cursussen wanneer er een nieuw model uitkomt of aanpassing­en zijn aan de motor en de elektronic­a. Niet eenvoudig allemaal. Eens je goud hebt, blijft Porsche je trouwens testen om te zien of je het label mag behouden.” “Over zo’n Porscheken­nis kan een dealer om de hoek niet beschikken. De award is het werk van een volledig team over een heel jaar. Ook de mensen aan de balie hebben hun rol, onze bediende die instaat voor de garantie, de magazijnie­rs, de verkoop … Als zij de wensen van de klant, die wij allen bij naam kennen, niet perfect vertalen naar de collega’s lukt het niet. Alle neuzen staan hier in dezelfde richting en we worden hier zeker ook door Porsche gewaardeer­d. Ons cliënteel komt graag naar hier voor de goede service de we aanbieden”, vult aftersales manager Toon Jackers aan.

Prijsvrien­delijk

Een auto is een zware kost. Al helemaal als u een Porsche heeft? “Fout”, zegt Brialmont. “Het onderhoud hier is echt niet duurder dan dat bij andere Duitse merken. Een groot misverstan­d. Voor een oliewissel betaal je 350 euro. Een periodiek onderhoud kost tussen 600 en 800 euro. Dat is een groot voordeel dat wij en onze klanten hebben. Wie zijn Porsche later verkoopt en een onderhouds­boekje kan voorleggen met daarin enkel werken uitgevoerd GRRU HHQ R൶FLsOH 3RUVFKH concessieh­ouder, krijgt gegarandee­rd een hogere prijs voor zijn wagen. Bovendien gaat iedereen hier met een gereinigde wagen terug naar huis. Misschien een kleinighei­d, maar de klanten weten dat zeer te appreciëre­n, net zoals het totaalpakk­et.”

“Ons

cliënteel komt graag naar hier voor de goede service de we aanbieden

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium