Het Belang van Limburg

Sporting leeft weer

-

+

- Ondanks een moeilijke voorbereid­ing pakte de mayonaise de eerste competitie­match tegen SpouwenMop­ertingen. Trainer Rikie Broeckx zette een stevig uitgebalan­ceerd systeem neer waarbij er continu collectiev­e druk wordt uitgevoerd over het volledige veld. Dat resulteerd­e in een blitzstart met maar liefst zeven overwinnin­gen op rij. Pas op de achtste speeldag - op het veld van toenmalig nummer twee Temse - werd een eerste gelijkspel opgetekend. De winning mood werd echter meteen weer opgepikt en na een

zege op het Derde amateurs Elfde

17 punten

+

- Met Kenneth Ulenaers (8 goals) en Glenn Bloemen (6 assists) heeft Termien in potentie een van de beste aanvalslin­ies van de reeks.

+/-

- Ondanks de uitstekend­e sfeer in de kleedkamer bleven de verdedigen­de foutjes zich opstapelen. Mede door het uitvallen van gangmaker Pieter Jeunen ontbrak ook meermaals het heilige vuur. Wel knap dat T1 Daumantas via een open communicat­ie een oplossing vond in een 3-5-2.

-

- Topaanwins­t Benji De Ceulaer moest de schoenen aan de haak hangen en de Nederlands­e ex-prof Dyon Gijzen kan moeilijk aarden in de fysieke Belgische competitie. Tweede amateurs Eerste

37 punten

veld van de huidig nummer twee Bocholt kroonde Sporting zich verdiend tot eerste periodekam­pioen. Uiteindeli­jk werd de heenronde afgesloten met drie gelijke spelen op rij, maar daardoor is de prestatie van de Hasselaren niet minder indrukwekk­end. Derde amateurs Achtste 19 punten

+

- Een plaats in de buik van de rangschikk­ing was de betrachtin­g en dat lijkt aardig te lukken op voorwaarde dat ESK thuis blijft winnen. De top vijf blijft bereikbaar maar de afstand tot de degradatie­zone is ook klein. - Omdat een aantal spelers langdurig geblesseer­d zijn, krijgt iedere week een belofte de kans en dat is positief.

-

- ESK pakte uit met twee hoofdtrain­ers. Al snel bleek dat de formule geen succes was en Michel Kenis moest nog eens overnemen.

- De prestaties zijn te wisselvall­ig. Drie wedstrijde­n zonder nederlaag was het hoogst haalbare. Op verplaatsi­ng werd er nog niet gewonnen. - Vooral de verdedigin­g maakt indruk. Met slechts zes tegendoelp­unten beschikt Sporting over de minst gepasseerd­e verdedigin­g van de Vlaamse reeksen. Het centrale duo Jansen-Vrijsen eiste daarbij een hoofdrol op. Ook opvallend: als zij er eens niet bij waren, namen hun vervangers de verdedigen­de taken perfect over.

- Het blok dat trainer Broeckx neerzette, lijkt moeilijk te ontwrichte­n. Al is de concurrent­ie - vooral uit eigen provincie ongemeen sterk en heeft Sporting ondanks het prachtige parcours slechts één schamel puntje voorsprong op eerste achtervolg­er Bocholt.

+/-

Dat Sporting die leiderspos­itie van speeldag 1 tot 15 continu vasthield zonder échte goalgetter - iets waar de rechtstree­kse concurrent­en wél over beschikken - doet misschien hopen op nog beter eens de spitsen opstaan. Want Efekia en Ngoy speelden nog nagenoeg niet. Vooral van die eerste mogen toch goals verwacht worden eens hij fit geraakt. Tweede amateurs Laatste

8 punten

+/-

- Het gros van de spelers die meehielpen aan twee opeenvolge­nde promoties, kregen ook een reeks hoger het vertrouwen. Bijgevolg werd er enkel in de breedte versterkin­g aangetrokk­en. Voor enkelen van die anciens is the sky the limit want het niveauvers­chil met derde amateur is groot.

- Eind oktober werd er een nieuwe bestuursst­ructuur in het leven geroepen om nieuwe (financiële) middelen aan te boren maar de competitie was toen al twee maanden ver.

-

- Voor de geblesseer­de sterkhoude­rs Michiel Goyvaerts én doelman Ludovic Govoni stonden er geen valabele vervangers klaar.

+

- De jongeren Maxim Goossens (19), Giel Leën (19) en Rune Doms (17) komen geregeld aan de bak.

- T1 Geert Knapen zorgde in laatste instantie nog voor versterkin­g en slaagt er elke week in een ploeg tussen de lijnen te brengen.

+/-

- Veel blessurele­ed. De aangetrokk­en versterkin­g is op dat vlak een tegenvalle­r. Na de winterstop zijn Tom Kusters, Jaren Vandebriel, Ferry Aerts, Senne Verbiest en Erfan Kani gelukkig weer paraat.

-

- Zwakste verdedigin­g van de reeks (35 tegengoals) en amper 19 keer zelf gescoord. Er worden te veel doelkansen gemist.

- Te vaak een slechte tweede helft.

+/-

- De vijfde stek van vorig seizoen schepte (te?) hoge verwachtin­gen.

- Na veelbelove­nde oefenwedst­rijden en dito bekercampa­gne leek de ploeg klaar om te knallen maar ze kon die lijn niet doortrekke­n.

-

- De kern is niet goed uitgebalan­ceerd. Erg kwetsbaar in verdedigen­d opzicht én er ontbreken enkele ‘smeerlapje­s’ die op (on)geoorloofd­e manier een voorsprong (in de matchen tegen Mechelen, Zwarte Leeuw en Bornem bijvoorbee­ld) over de streep kunnen trekken.

- De perikelen ontstaan door de aanleg van het kunstgrasv­eld waren storend.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Vorige vrijdag klom Sporting al vroeg op voorsprong tegen Patro.
Foto DICK DEMEY Vorige vrijdag klom Sporting al vroeg op voorsprong tegen Patro.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium