Het Belang van Limburg

Utrecht maakt kruispunt waar Hasselaar verongeluk­te veiliger

- Koen SNOEKX

UTRECHT - Het kruispunt in Utrecht waar Hasselaar John Claes (41) op 20 oktober verongeluk­te toen zijn camper op een tram botste, wordt aangepast. Claes was met zijn vriendin Daniëlle Prévot (35) en hun zoontje Vincent (5) op weg naar Lego World, toen hij een u-bocht maakte op het kruispunt. Dat manoeuvre werd hem fataal. “Ik hoor dat daar al 26 ongevallen zijn gebeurd. Schandalig dat er eerst iemand moet sterven voor het wordt aangepast”, zegt Daniëlle.

John Claes, zaakvoerde­r van De Slotendokt­er in Hasselt, wilde op zaterdag 20 oktober een fijne dag doorbrenge­n met zijn vriendin Daniëlle en hun zoontje Vincent in Lego World, een jaarbeurs in het Nederlands­e Utrecht. Eens ter plaatse vreesden ze dat er voor hun camper geen plaats was op de parking. Daarom maakte John even verderop, op een groot kruispunt, een u-bocht. Daarbij botste hij vol op een tram. Voor de man uit Hasselt kon geen hulp meer baten.

26 ongevallen

De stad Utrecht heeft nu beslist om het kruispunt aan te passen. “We gaan het voor het autoverkee­r minder makkelijk maken om op het kruispunt links af te slaan”, zegt een woordvoerd­er van het stadsbestu­ur. “Daarom maken we de doorgang over de trambaan kleiner. Om het verkeer te waarschuwe­n voor de gevaarlijk­e kruising komen er ook knipperlic­hten op de verkeersbo­rden.” De aanpassing­swerken starten vanavond. Het kruispunt bestaat nog maar sinds 2013, maar het ongeval waarbij John Claes het leven liet was zeker niet de eerste botsing. “Ik hoor dat er daar de voorbije vijf jaar al 26 ongevallen zijn gebeurd”, zegt Johns vriendin Daniëlle Prévot. “Ik vind het schandalig dat er eerst iemand moet sterven voor de gemeente in actie schiet om het kruispunt aan te passen. Een man die vlakbij het kruispunt woont, en die ons heeft bijgestaan na het ongeval, vertelt me dat ook vandaag nog elke dag zo’n vijf wagens een u-bocht maken op die plaats. Het is méér dan dringend dat er iets wordt ondernomen. Al maakt het voor ons niet veel meer uit. Het brengt John toch niet terug.”

 ?? FOTO HBVL ?? John Claes met zijn vriendin Daniëlle Prévot en hun zoon Vincent.
FOTO HBVL John Claes met zijn vriendin Daniëlle Prévot en hun zoon Vincent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium