Het Belang van Limburg

Pakistan hapje voor Lions

België morgen tegen Duitsland in kwartfinal­es

- Marc VERMEIREN

Met hun beste prestatie van het WK werkten de Red Lions zich voorbij Pakistan naar een plaats bij de laatste acht. Het verschil tussen nummer 3 en nummer 13 drukte zich ook op het scorebord uit: 5-0. Morgen om 12.15 uur wordt Duitsland de tegenstand­er. “Dan moeten we nog een stapje extra zetten”, waarschuwt Alexander Hendrickx.

Na elk doelpunt haalde een eenzame Belgische fan op de tribune de vaderlands­e vlag boven. Vijf keer mocht hij dat ritueel herhalen, waarvan twee keer in het eerste kwart. “We hebben het onszelf makkelijk gemaakt door zo vroeg te scoren”, verklaarde Thomas Briels. “Daarna zag je het geloof bij Pakistan wegglippen.” De Aziaten zouden ook in de resterende speeltijd amper voor gevaar zorgen, waardoor de olympische vicekampio­en zonder al te veel energiever­spilling de kwartfinal­e bereikte. Omdat Duitsland zich rechtstree­ks voor die fase kwalificee­rde, heeft dat team wel drie extra rustdagen gekregen. Alexander Hendrickx zag dat niet meteen als een nadeel. “Deze bijkomende match heeft ons extra ritme en vertrouwen bezorgd. Gelukkig hebben we ons niveau ten opzichte van de groepsfase kunnen opkrikken.”

Als de machine draait, kunnen we iedereen aan

Felix DENAYER

WK-winst

Florent Van Aubel kreeg na afloop een kleine attentie - een hockeybal met aangepaste boodschap - van het gastland voor zijn 200ste cap. Hij wist dat Pakistan slechts een tussenstap was, op weg naar het hogere doel: WK-winst. “In het verleden was het vaak net niet op de beslissend­e momenten, maar we hebben daaruit geleerd. Als je ziet hoe we nu speelden, weet je dat we klaar zijn voor Duitsland.”

België won zijn twee meest recente duels tegen Duitsland (2-0 met shootouts, na 2-2 gelijk in reguliere tijd op het EK en 6-1 in de halve finale van de World League 2017). “Die 5-0 tegen Pakistan heeft ons vertrouwen opgekrikt”, zei Felix Denayer. “Als de machine draait, kunnen we iedereen aan.”

 ?? Foto PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS ?? Alexander Hendrickx: “Deze extra match heeft bijkomend ritme en vertrouwen bezorgd.”ons Florent Van Aubel kreeg een hockeybal voor zijn 200ste cap.
Foto PHOTO NEWS FOTO PHOTO NEWS Alexander Hendrickx: “Deze extra match heeft bijkomend ritme en vertrouwen bezorgd.”ons Florent Van Aubel kreeg een hockeybal voor zijn 200ste cap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium