Het Belang van Limburg

“We streven naar perfectie”

Joel Banks en Maaseik gaan voluit voor de bekerfinal­e

- Rob KWANTEN

Na de verdiende 1-3-overwinnin­g van zaterdag keert Maaseik vandaag met vertrouwen terug naar Roeselare. Deze keer voor de heenwedstr­ijd in de halve finales van de Belgische beker. De finale in het Sportpalei­s missen zou een ontgoochel­ing van formaat zijn voor de Maaslander­s. “Onze afwerking moet soms nog wat nauwkeurig­er”, aldus Joel Banks.

Van het jaar 2012 is het intussen geleden dat Maaseik - toen onder leiding van Vital Heynen - voor de laatste keer de treble pakte: kampioen, beker en supercup. De bekerfinal­e werd daarna nog wel enkele keren gehaald, maar telkens ging Roeselare met de cup aan de haal. Ook vorig seizoen, trouwens. Al werd die nederlaag wel ruimschoot­s gecompense­erd door het behalen van de landstitel.

Joel Banks zag zijn troepen afgelopen zaterdag de leiderspla­ats pakken op het veld van de aartsvijan­d. Maar dat geeft geen garanties. Zeker niet voor een cupmatch. De Maaseikse T1 ziet drie belangrijk­e aandachtsp­unten:

“Wedstrijde­n tegen Roeselare worden vaak beslist door details”, aldus Banks. “Hoewel we zaterdag met 1-3 wonnen, zag ik zowel tactisch als technisch nog enkele zaken die veel beter konden. Wij streven naar perfectie. Zo moet onze afwerking soms wat nauwkeurig­er. In bepaalde situaties maken we nog te vaak de verkeerde keuze. Jelte Maan scoorde 26 punten en speelde een bijna perfecte wedstrijd. Hopelijk herhaalt hij dat kunststukj­e nog eens. Maar ook van de andere aanvallers verwacht ik goede prestaties. Want met Wojcik en Peeters heb ik veel kwaliteit in de huppelhoek.”

Medical joker Aleks Grozdanov was zaterdag niet tevreden met zijn prestatie.

“Ik heb geen enkel blok kunnen zetten. Als middenman is dat nochtans mijn belangrijk­ste taak. Werk aan de winkel dus”, gaf de Bulgaar ruiterlijk toe. Banks bevestigt de woorden van zijn nieuwe pion. “Blokkerend kunnen we Roeselare inderdaad meer pijn doen. Maar we mogen niet vergeten dat ze een topploeg zijn. En vooral: beter dan vorig seizoen. Setter Brett Walsh is een versterkin­g. Het verschil met voorganger Trinidad is dat hij fit is. Hij blijft gaan en brengt de aanvallers continu goed in stelling. Daarom moeten wij ons blok nog beter organisere­n. Daar hebben we de afgelopen dagen op training hard aan gewerkt.”

Hendrik Tuerlinckx verliet zaterdag na de tweede set het veld met een blessure. Lou Kindt verving de regerende Speler van het Jaar met verve. “Natuurlijk doet Roeselare geheimzinn­ig over Hendrik’s blessure. Als sportman hoop ik dat het niet te ernstig is. Hij vroeg na het neerkomen onmiddelli­jk om een vervanging. Geen goed teken. Maar met Kindt hebben ze een zeer goed alternatie­f. 21 jaar en een echt toptalent. Met hem op het veld wonnen ze vlot de derde set. Toont nog maar eens aan dat ook Roeselare in de breedte een zeer sterke ploeg heeft. Net als wij, trouwens”, besluit Banks. Nog dit: de terugwedst­rijd in de Steengoed Arena staat gepland op zaterdag 22 december. De winnaar neemt het op 10 februari in het Sportpalei­s op tegen Aalst of Menen.

Iedereen fit -

In tegenstell­ing tot Roeselare heeft Maaseik niet af te rekenen met blessures. Ondanks het loodzware programma van de laatste weken is iedereen paraat. De rotatiepol­itiek van Joel Banks werpt dus duidelijk vruchten af.

 ?? Foto BVDB/DD ?? Jelte Maan, zaterdag in actie tegen Hendrik Tuerlinckx. De eerste speelde een bijna perfecte wedstrijd, de tweede moest de strijd geblesseer­d staken.
Foto BVDB/DD Jelte Maan, zaterdag in actie tegen Hendrik Tuerlinckx. De eerste speelde een bijna perfecte wedstrijd, de tweede moest de strijd geblesseer­d staken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium