Het Belang van Limburg

Flat op elfde verdieping onbewoonba­ar na brand

-

De brandweer rukte gisteren rond 18.45 uur uit voor een brand in een appartemen­tencomplex aan de Zonneweeld­elaan in Genk. Er woedde een korte maar hevige brand in de keuken van een van de flats op de elfde verdieping. De bewoners hielden de deuren naar de andere vertrekken dicht, waardoor het vuur niet verder kon uitslaan, maar ze moesten vanwege de rookschade wel elders de nacht doorbrenge­n.

De brand ontstond tijdens het bereiden van het avondeten. De bewoners hadden dat iets te lang op het fornuis laten staan. Het eten brandde aan en het vuur breidde zich via de kasten verder uit. De brandweer van Genk kwam ter plaatse en kregen alles snel onder controle, maar de keuken raakte wel zwaar beschadigd en zwartgebla­kerd van het roet. De bewoners bleven ongedeerd en zorgden ervoor dat de schade niet nog groter was. Zo hielden ze de

ziet deur naar de rest van het appartemen­t dicht en voorkwamen ze erger. Doordat er toch een aanzienlij­ke hoeveelhei­d rook was vrijgekome­n, moest de brandweer het appartemen­t ventileren. Vanwege de rookschade werd de flat tijdelijk onbewoonba­ar verklaard en de bewoners moesten de nacht elders doorbrenge­n.

HOUTHALEN-HELCHTEREN

Dieven stalen maandag een laptop in een appartemen­t op de Genkseweg in Houthalen.

MAASEIK

Een 33-jarige vrouw uit Hasselt maakte maandag om 21.30 uur amok in een café in de Pelserstra­at in Maaseik. Ze was duidelijk dronken en stelde zich verbaal agressief op. Een politieplo­eg moest ter plaatse komen en bracht de vrouw naar het bureau, waar ze ter ontnuchter­ing een nachtje mocht brommen.

MAASMECHEL­EN

De politie kreeg gisteren een melding van een inbraak in de Herdersstr­aat in Maasmechel­en. De buit bestaat uit geld.

OPGLABBEEK

Dieven stalen maandagavo­nd een auto die op de Weg naar Zwartberg bij de woning geparkeerd stond.

WELLEN

Dieven drongen binnen in een opslagplaa­ts in de Beursstraa­t en stalen een hoeveelhei­d koper.

ZONHOVEN

Inbrekers stalen maandag een tv en werkmateri­aal uit een huis in de Dellestraa­t.

 ??  ?? De keuken raakte zwaar beschadigd, de bewoners moesten de nacht elders doorbrenge­n.
De keuken raakte zwaar beschadigd, de bewoners moesten de nacht elders doorbrenge­n.
 ?? FOTO TOPA ??
FOTO TOPA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium