Het Belang van Limburg

Gemeente koopt postgebouw in centrum

OCMW verhuist dagopvang De Moerbei vanuit Eisden naar centrum

- Jos THOMASSEN

Het OCMW van Maasmechel­en heeft het oude postgebouw op de Dokter Houbenlaan in het centrum gekocht. Na de nodige renovaties verhuist dagverzorg­ingscentru­m De Moerbei van de Oude Burelen in Eisden naar het centrum van de gemeente. De verkoop kost 715.000 euro. “De verbouwing tot verzorging­scentrum zal nog eens zo’n 350.000 euro kosten”, weet OCMW-voorzitter Erik Ver Berne (N-VA.)

In de loop van deze legislatuu­r werd beslist om de kantoren van de politiezon­e Lanaken-Maasmechel­en onder te brengen in de Oude Burelen op de Heufkenswe­g is Eisden, achter de Pauwengraa­f. Door die beslissing moest het OCMW op zoek naar een nieuwe locatie voor dagverzorg­ingscentru­m De Moerbei. Daar krijgen dagelijks vijftien mensen opvang. “In eerste instantie werd een nieuwbouwp­roject voor het dagverzorg­ingscentru­m aan de Oppervelds­traat (oude schrijnwer­kerij Albrechts, nvdr) overwogen, maar de afgelopen maanden deed zich een opportunit­eit voor in die zin dat het voormalige postge- bouw op de Dokter Houbenlaan door de diensten van bpost te koop gesteld werd”, blikt afscheidne­mend OCMW-voorzitter Ver Berne terug.

Wijkwerkin­g

“Het OCMW deed een bod en dat werd door bpost goedgekeur­d. Mits een aantal aanpassing­swerken kan deze OCMW-dienstverl­ening ondergebra­cht worden in het centrum van Maasmechel­en. Wanneer het dagverzorg­ingscentru­m in het voormalige postgebouw opent, zal dat een meerwaarde zijn voor de directe omgeving, want er kunnen extra initiatiev­en georganise­erd worden om de sociale cohesie in de buurt te versterken. Dit sluit bovendien naadloos aan bij de inspanning­en die het OCMW op dat vlak de voorbije jaren al deed, zoals de organisati­e van een aantal ontmoeting­smomenten en activiteit­en in het kader van haar wijkwerkin­gen”, weet Ver Berne. De aankoop en verbouwing worden gerealisee­rd met eigen middelen zonder bijkomende leninglast­en. Ver Berne denkt dat de verhuis eind 2019, begin 2020 zal plaatsvind­en. “Dat zal iets zijn voor mijn vroede navaderen”, besluit Ver Berne, wiens N-VA-fractie straks niet langer deel uitmaakt van de meerderhei­d.

 ?? FOTO JTH ?? Het postgebouw zal verbouwd worden tot dagopvang voor het OCMW.
FOTO JTH Het postgebouw zal verbouwd worden tot dagopvang voor het OCMW.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium