Het Belang van Limburg

Bocholtse Marleen Vaesen aan de slag bij Van de Velde

-

SCHELLEBEL­LE - Lingeriebe­drijf Van de Velde heeft met onmiddelli­jke ingang Marleen Vaesen aangesteld als CEO. De voormalige CEO van groentever­werker Greenyard volgt Erwin Van Laethem op aan het hoofd van het beursgenot­eerde bedrijf uit Schellebel­le. Vaesen was al bestuurder bij Van de Velde.

Erwin Van Laethem zal in onderlinge overeenste­mming het bedrijf verlaten, zo heeft het bedrijf gisteren laten weten. Hij volgde twee jaar geleden Ignace Van Doorselaer­e op aan het hoofd van Van de Velde. Van Laethem lanceerde in die periode een aantal digitale transforma­tietraject­en, klinkt het.

De lingeriepr­oducent is geen onbekende voor Vaesen. Sinds 2012 is ze lid van de raad van bestuur. Vaesen begon haar carrière in de marketing bij Procter&Gamble. Ze was actief ook bij Sara Lee/ Douwe Egberts, waar ze de koffiepad Senseo lanceerde. Vaesen was ook vijf jaar CEO van Greenyard, maar werd begin 2018 vervangen door eigenaar Hein Deprez. “De aangekondi­gde veranderin­g is een volgende stap om onze merkbelevi­ng en onze klanten centraal te stellen. Marleen Vaesen is hiervoor een goede keuze aangezien zij als bestuurder sedert jaren vertrouwd is met ons bedrijf”, zegt voorzitter Herman Van de Velde.

Van Laethem, met een verleden in de energiesec­tor, moet alleszins het bedrijf verlaten nu de financiële vooruitzic­hten dit jaar al tweemaal neerwaarts bijgesteld werden.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Marleen Vaesen is bekend als ex-CEO van Greenyard.
FOTO SERGE MINTEN Marleen Vaesen is bekend als ex-CEO van Greenyard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium