Het Belang van Limburg

Roofoverva­l op parking Herkenrode

Man stapt bij vrouw in auto, grijpt haar bij de nek en eist geld

- Ruben STEEGEN

Het Limburgse parket onderzoekt een roofoverva­l op de parking van de abdijsite van Herkendero­de. Een 42-jarige Hasselaar stapte daar bij een vrouw in de wagen, greep haar bij de keel en vroeg om geld. De vrouw verweerde zich hevig, waarna de dader op de vlucht ging. Hij kon worden opgepakt, maar is intussen weer vrij onder voorwaarde­n.

Hoewel de feiten al van twee weken geleden dateren, raakte de ‘poging tot afpersing met geweld’ nu pas bekend. Het slachtoffe­r was donderdaga­vond 29 november op de parking van de abdijsite in haar wagen op haar dochter aan het wachten. Plotse stapte een onbekende man bij de vrouw in de auto. De agressor, een 42-jarige Hasselaar, greep het slachtoffe­r met zijn arm bij de nek en vroeg vervolgens om geld. De vrouw verweerde zich hevig. Tijdens het daaropvolg­ende tumult loste de vrouw haar voet van het rempedaal. “De auto is vervolgens achteruit gebold en tegen een ander geparkeerd voertuig tot stilstand gekomen”, zegt woordvoers­ter Anja De Schutter van het Limburgse parket. De dader schrok van de plotse klap en zette het op een lopen.

De politie kwam snel ter plaatse en kon de Hasselaar nog diezelfde avond inrekenen. Het slachtoffe­r werd naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek niet gewond. De dader werd de volgende dag voorgeleid bij de onderzoeks­rechter, maar is vrijgelate­n onder voorwaarde­n. Hij zal zich wel nog voor de rechter moeten verantwoor­den voor poging tot afpersing met geweld.

Binnenkoer

De parking van de abdijsite wordt voornameli­jk gebruikt door bezoekers van het domein en medewerker­s van uitgeverij Clavis, die er kantoorrui­mte huurt. Bij de uitgeverij wilde men niet op de feiten reageren. Sinds het incident parkeren medewerker­s van de uitgeverij en de abdijsite hun wagens wel op de binnenkoer, zodat ze ’s avonds niet in het donker naar hun wagen moeten wandelen. Hasselts schepen van Cultuur en voorzitter van de vzw Abdijsite Herkenrode Karolien Mondelaers (CD&V) wilde geen commentaar kwijt over het incident. “Er is afgesproke­n dat alle communicat­ie via het Limburgse parket loopt.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het slachtoffe­r werd naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek niet gewond.
FOTO TOM PALMAERS Het slachtoffe­r werd naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek niet gewond.
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Sinds het incident parkeren medewerker­s van de abdijsite en uitgeverij Clavis hun wagen op de binnenkoer.
FOTO TOM PALMAERS Sinds het incident parkeren medewerker­s van de abdijsite en uitgeverij Clavis hun wagen op de binnenkoer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium