Het Belang van Limburg

“KRC Genk is Barcelona niet”

-

Aanvoerder Joachim Thomassen straalde zelfvertro­uwen uit op de officiële persconfer­entie van Sarpsborg.

“Wij houden van dit soort uitdaginge­n. Iedereen denkt dat dit het einde van ons Europees sprookje wordt. Maar wie weet, wordt het wel het begin van een nieuw sprookje in 2019. Wij hebben geen schrik van Genk. Ze hebben zeker talent maar het is ook Barcelona niet.” Thomassen reageerde ook fors op de kritiek dat Sarpsborg te potig te keer gaat op het veld. Door de schouderbl­essure van Trossard na een drieste ingreep van verdediger Jorgensen werd daar na de heenmatch de nadruk op gelegd.

“Wij hebben onze speelstijl. Die is gezond agressief. Maar wij zijn geen schoppers. Ik heb de beelden van Trossard niet meer teruggezie­n; maar niemand uit onze ploeg zal een tegenstrev­er bewust blesseren.”

Sarpsborg, dat er alles aan wil doen om zijn sterkhoude­r aan boord te houden. Maar de middelen zijn beperkt en Mortensen staat niet weigeracht­ig tegenover een nieuwe stap in zijn carrière. “Ik weet van mezelf dat de topclubs in bijvoorbee­ld België en Nederland niet op mij zitten te wachten”, zei hij al in eerdere interviews. “Maar bij een middenmote­r kan ik zeker mijn plaats hebben. Of in de tweede Bundesliga in Duitsland. Ik zie wel wat op me afkomt. Een nieuw contract bij Sarpsborg? Waarom niet, ik ben heel gelukkig in Noorwegen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium