Het Belang van Limburg

“Dit Genk is nog sterker”

Sébastien Dewaest stond twee jaar geleden al in kwartfinal­e

-

Sébastien Dewaest is één van de Genkenaars, die twee jaar geleden al in de kwartfinal­es van de Europa League stond. “Natuurlijk kunnen we die prestatie evenaren”, zegt hij. “Zowel individuee­l als als ploeg schat ik het huidige Genk hoger in.”

Het is een bijzonder ontspannen Sébastien Dewaest die zijn opwachting maakt op training. De vakantie op zondag en maandag heeft duidelijk deugd gedaan. “Ik ben gewoon thuis gebleven met mijn vrouw en dochtertje, het was ons moment om laattijdig Sinterklaa­s te vieren. Het is zalig om het voetbal heel even te kunnen vergeten. Je merkte op training dat het bij iedereen deugd heeft gedaan.” Dewaest was twee jaar geleden al van de partij bij de Europese topcampagn­e die pas in de kwartfinal­es strandde tegen Celta de Vigo. “Dat kunnen we zeker herhalen. Ik ben hier nu al drieënhalf jaar en dit is zowel op het vlak van individuee­l talent als van het collectief de beste ploeg waarin ik al speelde. Wij willen dolgraag naar de volgende ronde, ook al omdat er tal van topclubs zoals Chelsea, Arsenal, Napoli en Inter in de running zijn.”

Killersins­tinct

Om zich in dat rijtje te nestelen, moet KRC Genk in elk geval beter doen dan twee maanden geleden in Noorwegen.

”Dit zijn de mooiste wedstrijde­n”, aldus Dewaest. “Het is een finale, alles of niets. Het is jammer dat we de kwalificat­ie al lieten ontglippen in Malmö, maar deze tweede matchbal moet raak zijn. Wij zijn uit op revanche. In Sarpsborg haalden we in heel moeilijke omstandigh­eden nooit ons niveau. We hebben ons ook fysiek laten aftroeven, dat zal ons geen tweede keer gebeuren. Wij willen tonen dat we onze lessen trekken uit nederlagen. We krijgen veel appreciati­e voor ons mooi voetbal, maar nu moeten we opnieuw oogsten. Daarvoor moeten we ons killersins­tinct tonen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium