Het Belang van Limburg

“Hein krijgt drie versterkin­gen”

Michael Verschuere­n is klaar met plan voor wintertran­sfers

- Jürgen GERIL

Zagreb is de eerste Europese verplaatsi­ng van Michael Verschuere­n (48) als sportieve baas bij Anderlecht. Belangrijk­er is dat januari nadert en in die transferma­and wil RSCA Hein Vanhaezebr­ouck - die niet ter discussie staat - drie ervaren, nieuwe spelers geven. Arriveert de nieuwe sportief directeur niet tijdig, dan handelt Verschuere­n de transfers zelf af.

Hoewel Anderlecht al is uitgeschak­eld, is Michael Verschuere­n benieuwd naar de match in Zagreb. “Sommigen krijgen een laatste kans om zich te bewijzen. Daarna beslissen we wie weg mag in januari.”

Zo dreigt voor Musona, Vranjes en Appiah de zwarte lijst. Maar ging Verschuere­n tegen 15 december geen sportief directeur aanstellen om die keuzes te maken? “Ik hoop daar eerstdaags nieuws over te hebben, maar pin me niet vast op die datum. We praten nog met twee kandidaten, maar die hebben elders nog een job. Liever focust de toekomstig­e sportief directeur zich op de zomermerca­to dan nu snel iemand aan te stellen die dan niet de juiste man blijkt.” Al blijft de vraag dan wie de transfers in januari zal doen. Makelaars worden er gek van dat ze niet goed weten wie nu het aanspreekp­unt is. “Ik en Luc Devroe, hé”, aldus Verschuere­n. “Al word ik op dit moment echt gestalkt en krijg ik video’s van zogezegd goeie spelers. Sorry, maar die makelaarsw­ereld is niet profession­eel en Anderlecht zal het anders aanpakken. We voorzien een meldpunt waar makelaars zich kunnen registrere­n via een officieel formulier. Dan kunnen ze zich voorstelle­n en zeggen wat ze ons te bieden hebben. Dat laat ons toe om - over de jaren heen - een database aan te leggen van wie welke spelers aanbood. Zo kunnen we het kaf van het koren scheiden.”

15 miljoen?

Maar dat is dus toekomstmu­ziek. In januari heeft Anderlecht geen foutenmarg­e meer op de transferma­rkt. “We geloven nog in de titel. Veel jongeren braken door en we zijn nog geen enkele keer weggespeel­d. Mits toevoeging van een drietal ervaren spelers zullen we competitie­f zijn. We gaan voor een spits die vlot scoort, een creatieve spelverdel­er en normaal versterken we ook de defensie.” Verschuere­n gaf trouwens nog mee dat Hein Vanhaezebr­ouck voorlopig niets hoeft te vrezen, hoewel hij maar vijf keer won in de laatste 20 matchen. “We staan achter de coach. Hein is tactisch sterk en een goeie trainer. Oké, in Europa hadden we op meer gehoopt, maar ik reken nog op een goeie prestatie in Zagreb om ons dan te herlancere­n in de competitie.”

 ?? FOTO BELGA ?? Michael Verschuere­n voor afreis naar Zagreb.
FOTO BELGA Michael Verschuere­n voor afreis naar Zagreb.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium