Het Belang van Limburg

“Het is nog speelbaar”

Maaseik verliest heenwedstr­ijd, maar gelooft nog in finale

- Rob KWANTEN

Maaseik zal komende zaterdag een 3-1-nederlaag moeten goedmaken als het naar de bekerfinal­e wil. Jolan Cox en Jelte Maan haalden opnieuw een uitstekend niveau, maar Verhannema­n en co waren duidelijk belust op revanche na de nederlaag van zaterdag. De Maaslander­s hadden lang uitzicht op een goede uitgangspo­sitie, maar gaven in de vierde set een 18-21-voorsprong uit handen. “Maar het is nog speelbaar”, aldus Just Dronkers.

Opvallend weinig toeschouwe­rs in Schierveld­e voor de nochtans cruciale bekerconfr­ontatie met de Maaslandse aartsvijan­d. Maar de Knackies maakten er geen punt van. Aangevoerd door de onhoudbare Verhannema­n walsten ze in de eerste set over een mak Maaseik. Tammemaa zette de thuisploeg nog wel een hak met enkele mooie blocks, maar opponent Coolman en hoofdaanva­ller Kindt brachten Roeselare op een 1-0-voorsprong. “We maakten te veel foutjes”, liet teammanage­r Ivo Rutten zich ontvallen. “Enkele jongens haalden hun niveau niet. Tegen Roeselare betaal je dat cash.”

Maar met één van zijn gekende opslagreek­sen zette Jolan Cox Maaseik in de volgende set weer op de rails. Na een zoveelste block van Tammemaa serveerde hij zijn team van 5-8 naar 5-12. Een kloof die de thuisploeg niet meer zou dichten. Cox duwde in set drie op indrukwekk­ende wijze door naar 11-14, maar onder impuls van Lou Kindt, de vervanger van de geblesseer­de Hendrik Tuerlinckx, vocht Roeselare zich weer in de set. Een ace van setter Walsh op 25-24 was goed voor de 2-1-voorsprong.

Leeuwen

Bij 7-2 in de vierde set leek Roeselare gewonnen spel te hebben. Maar de Maaseikena­ren vochten als leeuwen. Met een schitteren­de opslagreek­s zette Jay Blankenau 18-15 om in 18-21. Ook Grozdanov deed zijn duit in het zakje met 2 blocks. Toch waren het de WestVlamin­gen die in een tumultueuz­e slotfase het laken naar zich toetrokken.

“Deze nederlaag is toch moeilijk om te aanvaarden”, aldus een ontgoochel­de Just Dronkers. “Na die opslagreek­s van Jay Blankenau moeten we die vierde set altijd pakken. Die 18-21 mogen we nooit meer weggeven. We wisten dat Roeselare gebeten voor de dag zouden komen. Tuerlinckx ontbrak dan wel, maar die Lou Kindt kan ook een potje volleyball­en. Deze 3-1 maakt de terugwedst­rijd van volgende week zaterdag natuurlijk altijd nog speelbaar, maar we hebben het onszelf niet gemakkelij­k gemaakt. Ik ben trouwens ook niet tevreden met mijn eigen prestatie. Jammer dat ik tegen Roeselare zo voor de dag kom.” In de andere halve finale ging Aalst met overtuigen­de 0-3-cijfers winnen op het veld van Menen. Enkel een mirakel op het veld van de Ajuinen kan Menen dus nog richting finale in het Sportpalei­s duwen.

 ?? Foto VDB ?? Verhannema­n was onhoudbaar bij Roeselare.
Foto VDB Verhannema­n was onhoudbaar bij Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium