Het Belang van Limburg

Luistercij­fers: Nostalgie stijgt

-

De nieuwe radiocijfe­rs van het CIM geven verlies aan voor de Openbare Omroep. Radio 2, Klara en MNM moeten terrein prijsgeven. De winst gaat niet naar Medialaan, waar zowel Qmusic als Joe zakken. Nostalgie stijgt van 6,8% naar 7,2%.

Het goede nieuws voor de VRT is dat er geen enkele zender dramatisch scoort. Radio 1 blijft met 7,8 procent op hetzelfde niveau, en Radio 2 scoort met 30,1 procent (-0,6 procent) nog steeds torenhoog. Maar omdat ook MNM (van 10,4 naar 8,8 procent) en Klara (van 2,7 naar 2,4 procent) zakken, en Studio Brussel (10,6 procent) slechts een kleine winst maakt, komt de totaalscor­e van de zes VRT-netten uit op slechts 59,7 procent.

“Dagelijks blijven ruim 3 miljoen luisteraar­s afstemmen op ons aanbod”, zegt Els Van de Sijpe van VRT. “Radio 2 heeft meer dan 1,3 miljoen luisteraar­s per dag en bereikt ook alle leeftijdsg­roepen. MNM bereikt een kwart van de jongeren van 12 tot 24 jaar. Studio Brussel is bovendien met voorsprong de best beluisterd­e radiozende­r op het werk.” Medialaan beperkt de schade. Qmusic haalt 12,4 procent, wat slechts een verlies is van een tiende van een procent. Joe zakt terug tot 8,2 procent, bij de vorige metingen werd nog 8,6 en 9,3 procent genoteerd. Nostalgie zit al een poos in een goede flow, en bevestigt met 7,2 procent. De laatste vier metingen zat de zender steeds boven 6 procent, vroeger was dit vaak minder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium