Het Belang van Limburg

Migratiepa­ct (1)

- Willy Vos

HASSELT - Wie is verantwoor­delijk voor de regeringsc­risis?

Is het premier Michel die geen gezichtsve­rlies wou lijden omdat hij al eerder voor de VN-Veiligheid­sraad had aangekondi­gd dat België het Migratiepa­ct zou steunen en zo niet afwezig kon blijven in Marrakech? Of is het de N-VA die opeens haar veto stelde en een schandelij­ke online campagne lanceerde? Of CD&V en Open VLD, die nu eindelijk de kans zagen om de N-VA uit de regering te duwen en geen compromis wilden aanvaarden ? Ook Meyrem Almaci (Groen) en sp.a steunden plots de premier die ze vier jaar verweten hebben aan afbraakpol­itiek te doen.

Feit is dat onze volksverte­genwoordig­ers weer eens hun eigen belang vooropstel­len en de verantwoor­delijkheid van de regeringsc­risis in elkaars schoenen schuiven. Wat de burgers hiervan denken interessee­rt hen niet. Want wij, de gewone burgers, weten niet wat er in dit migratiepa­ct staat. Geen enkele politicus heeft de moeite gedaan om dit uit te leggen, zij halen er wel enkele passages uit die in hun kraam passen. Hoogstwaar­schijnlijk weten de meeste parlementa­riërs zelf niet eens waarover het gaat.

Bij de verkiezing­en in mei of zelfs al bij vervroegde verkiezing­en zal migratie het belangrijk­ste thema worden in de verkiezing­scampagnes.

Dan zullen de politici zich weer in alle bochten wringen om ons te overtuigen van hun gelijk. Desnoods verlagen zij zich hiervoor tot het niveau van het Vlaams Belang.

 ?? FOTO BELGA ?? Premier Michel verdedigt het Migratiepa­ct in Marrakesh.
FOTO BELGA Premier Michel verdedigt het Migratiepa­ct in Marrakesh.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium