Het Belang van Limburg

Oulare breekt scheenbeen

Blessure aanvaller extra domper op Europese exit

- Van onze verslaggev­er Bob FAESEN in Akhisar

Geen voor Standard in Turkije. Het bleef in het koude Akhisar op 0-0 steken en door de 3-0-zege van Sevilla tegen Krasnodar was kwalificat­ie sowieso onmogelijk geworden. Om het nog wat erger te maken, brak Obbi Oulare zijn scheenbeen in duel met Akhisar-doelman Lukac. Uit de eerste diagnose blijkt dat het om een ‘mooie’ breuk gaat en een operatie wellicht niet nodig is. Standard moet het wel opnieuw meerdere weken zonder zijn targetman stellen.

Arme Obbi Oulare. Net hersteld van een heupblessu­re die hem zeven maanden aan de kant hield, een prima basisdebuu­t tegen STVV verzilverd met zijn eerste doelpunt voor Standard en nu alweer een tijdje buiten strijd. In de 83ste minuut kwam hij als stormram in het veld voor Samuel Bastien. Bij een ultieme poging om de bal te blokkeren, kwam hij zwaar in botsing met thuisdoelm­an Milan Lukac. Meteen greep hij naar het scheenbeen en vroeg hij om een wissel. Per brancard moest hij het veld verlaten.

“We hebben een krak gehoord”, zei Michel Preud’homme achteraf. “Soms is het dan de scheenbesc­hermer. We hopen dat het geen breuk is, dat zou de grootste ramp van de avond zijn. Vreselijk voor hem, want hij is pas terug, en ook voor ons gezien onze ambities. Ik heb hem nog even kunnen vragen hoe het ging toen hij naar de ambulance werd begeleid.” Oulare werd naar een ziekenhuis dicht bij het stadion gebracht. Uit de eerste diagnose bleek dat het om een ‘mooie’ breuk gaat en een operatie in principe niet nodig is. Hierdoor is hij enkele weken buiten strijd. De aanvaller, die ook nog een schouderve­rstuiking opliep, reist vandaag met de ploeg mee af naar Luik.

10 op 18

Het andere slechte nieuws dan: 3-0 in Sevilla-Krasnodar, 0-0 in Akhisarspo­r-Standard. Al vroeg bleek dat de Rouches moesten hopen op het scenario waarin Sevilla met ruime cijfers van Krasnodar zou winnen. Ben Yedder had er in Spanje na tien minuten al twee in liggen. Vlak na rust kwamen de Russen zelfs met tien te staan en scoorden de Andalusiër­s een derde keer. Maar het liep moeizaam bij de Luikenaars. “Ik was niet tevreden over de eerste helft”, zei Preud’homme. “We waren te pas-

Michel PREUD’HOMME sief. In de rust hebben we alles op punt gezet, de tweede helft was beter. We namen de match in handen en creëerden kansen.”

Zo had Orlando Sa altijd moeten scoren, Mehdi Carcela kreeg geen penalty, maar geel voor een fout in de zestien. “Ach, als trainer van Standard ben je het gewoon om geen strafschop­pen te krijgen. We hebben het nodige gedaan om de match te winnen. Helaas is de bal er niet in gegaan.”

Geen kwalificat­ie voor de knockoutfa­se dus, maar met 10 op 18 kan Standard wel terugblikk­en op een redelijke campagne. “Met tien punten ben je doorgaans geplaatst. Kijk maar naar de poule van Genk. We wonnen thuis al onze matchen. Onze uitwedstri­jd in Sevilla uitgezonde­rd stonden we er altijd. In Krasnodar lieten we kansen op de doellijn liggen. Herinner je de corner waarop Les- tienne alleen stond bij de tweede paal... Thuis tegen Sevilla hadden we ook meer goals kunnen maken, net als hier. In Europa komt je dat duur te staan.”

De realiteit is wel dat na de beker de Rouches nu ook Europees uitgeteld zijn. Wat rest is de Belgische competitie, waarin het stilaan ook van moeten is. Zondag is winst tegen Zulte Waregem een must in de strijd om de top zes.

AKHISARSPO­R: Lukac (6) – Vrsajevic (6), Osmanpasa (7), Sissoko (6), Keles (6) – Serginho (6), Ceviker (6), Josué (6) – Regattin (6), Manu (7), Helder Barbosa (5)

STANDARD: Ochoa (6) – Vanheusden (6), Luyindama (5), Kosanovic (6) – Fai (7), Agbo (5), Marin (5), Lestienne (6) – Bastien (6) – Sa (4), Carcela (6)

VERVANGING­EN: 17’ Serginho door Ataseven (6), 60’ Agbo door Mpoku (6), 71’ Regattin door Ayik (6), 83’ Sa door Emond (-), 83’ Bastien door Oulare (-), 90+2’ Helder Barbosa door Kisa (-)

GELE KAARTEN: 7’ Serginho, 51’ Carcela, 75’ Lukac, 90+4’ Vanheusden, 90+5’ Mpoku SCHEIDSREC­HTER: Adam Farkas (Hon) TOESCHOUWE­RS: 3.000

Rust voor Laifis en Cimirot –

Kostas Laifis begon verrassend op de bank. De Cyprioot kreeg rust. Gojko Cimirot ondervond na de match tegen STVV last aan de enkel en begon op de bank. Ten opzichte van het duel op Stayen verdwenen ook Renaud Emond en Obbi Oulare uit de ploeg, Razvan Marin en Mehdi Carcela kwamen erin.

 ??  ??
 ?? FOTO PHN ?? Na een duel met doelman Lukac werd Oulare per brancard kermend van de pijn afgevoerd.
FOTO PHN Na een duel met doelman Lukac werd Oulare per brancard kermend van de pijn afgevoerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium