Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Gerda Nickmans

- Maak een artikel aan via

Op 9 december konden we met familie en vrienden genieten van warme kerstliede­ren in de Sint-Pietersker­k in Nieuwerker­ken. De Landelijke Gilde Binderveld met als motto ‘Samen beleef je meer’ blies dit initiatief leven in. Omwille van het groot succes ruilde de Gilde de thuisbasis Sint-Jan De Doper in voor de hoofdkerk in Nieuwerker­ken, zodat ongeveer 320 mensen een plaatsje konden bemachtige­n.

Urbain Bangels, de onvermoeib­are weldoener, zette ook dit jaar samen met de andere leden en vele vrijwillig­ers zijn schouders onder dit evenement. Het mooie spektakel was nog niet goed en wel voorbij of hij dacht al aan een volgend project. Wat zo schitteren­d is aan deze organisato­ren is dat ze hun opbrengste­n weloverwog­en schenken aan goede doelen. Dit jaar mochten Think Positive (Kom op Tegen Kanker) en Intesa rekenen op hun steun. Toch wel zeer lovenswaar­dig! Deze mensen hielden er dan ook aan om langs deze weg een welgemeend­e dankuwel te zeggen. Groot en klein werden elk op hun eigen manier geraakt door de mooie zang en muziek gebracht door: Popkoor Vocal 4’s, kinderkoor ’t Nieverke van juf Martine, soliste Greet en niet te vergeten de doedelzaks­peler.

Toen de jonge soliste Kaat Graulus haar ‘Oh holy night’ bracht, werd het pas echt Kerstmis. Onze dorpsgenoo­t Dirk-Jan Kerris leidde op profession­ele wijze het ganse gebeuren. Ondanks dat Kerst nog een beetje veraf was, heerste er toch een spontane kerstsfeer in de kerk, zeker toen Greet het aloude lied van ‘Jingle Bells’ bracht. De hele kerk begeleidde haar met ritmisch handgeklap.

In een slotwoordj­e hoorden we niets dan dankwoorde­n aan alle deelnemers, helpers en publiek. Ook de vele sponsors kregen de nodige aandacht, want het zijn juist die mensen die zorgen voor een financieel vangnet! Achteraf konden zij die wilden, genieten van een lekker glaasje wijn, een lekkere tas soep en nog veel meer tegen democratis­che prijzen en natuurlijk de gezellige nababbel.

rr

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium