Het Belang van Limburg

Negen wedstrijde­n op rij ongeslagen?

Zonhovenaa­r Johan Smeets met Bevo te gast bij Bocholt

- Jürgen SCHROOTEN Ivo KWANTEN

1. NIEUWE SLEE

Meylemans ruilde haar Schneiders­lee na vele jaren in voor een Bromley, het merk dat bijna alle toppers gebruiken. “Dat vergt een grote aanpassing. Mijn nieuwe slee is veel soepeler, toch heb ik nog steeds de neiging om hard te sturen. Moet ik net niet doen, want hoe meer ik stuur, hoe trager ik ga”, aldus Meylemans die haar slee Tintin (Frans voor Kuifje) doopte. “Kuifje is blond, Belgisch en avontuurli­jk. Net als ik (lacht).”

2. NIEUWE COACH

Meylemans wisselde in het tussenseiz­oen van coach. Martin Rettl ruimde plaats voor Matthias Guggenberg­er, een skeletoni die na de Spelen van Pyeongchan­g een punt achter zijn carrière zette. “Ik was op zoek naar een coach die heel goed op de hoogte is van de materialen. Guggi heeft de laatste tien jaar zelf zijn slee gebouwd, hij is dus heel beslagen op dat vlak. Ideaal, want op het vlak van materiaal heb ik nog veel progressie­marge.”

Ik moet regelmaat in mijn prestaties krijgen. Dat kan alleen door mezelf en mijn materiaal constant te verbeteren

3. NIEUW TEAM

Vorig seizoen werkte Meylemans nog samen met de Spaanse en Nieuw-Zeelandse atletes. Nu heeft

In de BeNeleague staan zaterdag (20.15u) met Bocholt en Bevo twee ploegen in vorm tegenover elkaar. Achilles is al twaalf matchen op rij ongeslagen, Bevo zit aan acht duels op rij zonder verlies. “En die mooie reeks willen we verderzett­en”, reageert Bevo-trainer Johan Smeets.

Bevo begon nochtans slapjes aan de BeNeleague. “Ondanks die vier nederlagen op rij ben ik nooit beginnen twijfelen aan de kwaliteite­n van mijn spelers”, vervolgt Zonhovenaa­r Smeets. “Na het fiasco

Kim MEYLEMANS ze haar wagonnetje aan het Oostenrijk­se team gekoppeld. “Guggenberg­er is ook de coach van Janine Flock, een Oostenrijk­se wereldtopp­er. Het lag dus voor de hand dat we zouden samenwerke­n. Ik zie alleen maar voordelen. Ik kan enorm veel van Flock leren. Niet alleen op de baan, maar ook ernaast. Bovendien kunnen we elkaar helpen met het testen van materiaal.”

4. NIEUWE VOORBEREID­ING

In plaats van een voorbereid­ing in België en Duitsland verbleef Meylemans van april tot oktober in Canada. “Eén: omdat mijn vriendin Sara en mijn krachttrai­ner Yannick van ginds zijn. Twee: omdat de krachtzaal, trainingsp­iste en pushbaan - die er in België niet eens is op tegen Hurry Up hebben we in Panningen de koppen bij mekaar gestoken, de pijnpunten aangehaald en zijn we zeer gericht beginnen te trainen. De motor sloeg aan, met het gekende resultaat. We kijken dus met vertrouwen uit naar de match in Bocholt, dat wat mij betreft al zeker is van deelname aan de Final Four. Maar wij zien die eindronde eveneens zitten en kunnen een paar bonuspunte­n gebruiken.”

Smeets twijfelt er niet aan dat deze Bocholt-Bevo een beklijvend duel zal worden.

“Beide ploegen houden er dezelfde spelstijl op na. Sterk in de dekking, snel op de counter en dodelijk efficiënt met snelle spelhervat­tingen. Bocholt won op de tweede speeldag bij ons met de vingers in de neus. Een dergelijk scenario krijgen we zaterdag niet. Ook al zijn mijn wisselmoge­lijkheden - in tegenstell­ing tot bij Bocholt - beperkt.” Niet beperkt is de Belgische inbreng bij Bevo. Naast coach Johan Smeets is ook internatio­nal Quinten Colman er actief. Hij is er topschutte­r.

Smeets: “En dan neemt hij niet eens de strafworpe­n bij ons. Colman kende een moeilijk eerste jaar bij Bevo. Maar omdat Robin Jansen naar Volendam vertrok, kreeg hij plots veel verantwoor­delijkheid in zijn schoenen geschoven. Hij heeft zijn kansen met twee handen gegrepen en ook zijn selectie voor de Red Wolves en zijn sterke prestaties tegen Servië en Kroatië hebben hem geholpen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium