Het Belang van Limburg

“Want ik heb nul

Nieuwkomer Carrington van Limburg United speelt niet toevallig met rugnummer nul

- Johnny PEETERS

Charleroi, dat is vanavond de tegenstand­er van Hubo Limburg United. De thuisploeg hoopt alvast dat Khadeen Carrington - die vorig weekend sterk debuteerde als vervanger van Kenny Barker - de ploeg naar een hoger niveau kan tillen. “Ik heb nul twijfels”, zegt de 23-jarige point guard uit Trinidad en Tobago, die niet toevallig met nummer nul speelt.

De 21 en 19 punten die Carrington liet optekenen in de dubbele bekerconfr­ontatie tegen Brussels zijn alvast veelbelove­nd voor iemand die de systemen van de ploeg nog niet allemaal onder de knie heeft. “Uiteindeli­jk spelen we gewoon maar basketbal”, reageert Carrington bescheiden. “Agressief spelen, shots nemen die je moet nemen en anders je ploeggenot­en de mogelijkhe­id geven om te scoren. Als spelverdel­er moet ik leiderscha­p tonen en praten met de rest van de ploeg. Ik ben nog jong, maar ik heb veel gelezen over basketbal. Ik kan al veel op tafel leggen en heb hier al gemerkt dat iedereen bereid is om goed te luisteren en bij te leren.”

Carrington verliet Mornar in Montenegro al na acht wedstrijde­n. Hij speelde er in de ABA-league en de Eurocup.

“Mijn situatie daar was helemaal niet goed. Het was een leerrijke ervaring, maar ik kreeg er weinig kansen. Als baskettbal­speler moet je de mogelijkhe­den grijpen die je kan krijgen. Via mijn agent kwam ik in contact met Limburg United en Mornar gaf mij de mogelijkhe­id om te vertrekken. Ik ben hen dankbaar, want mijn situatie hier is veel beter.”

Het nummer 0 op zijn shirt heeft een speciale betekenis. “Niets is onmogelijk is mijn filosofie. Ik heb zero twijfels. Toen ik begon te basketten, was het nog nummer 11, maar toen ik naar college ging, heb ik voor het nummer nul gekozen.”

Trinidad en Tobago, het geboortela­nd van Carrington, is niet gekend om zijn basketters, maar voor spurters en voetballer­s. “Ik was drie jaar toen ik naar New York verhuisde. Mijn familie woont nog steeds in Trinidad en binnenkort ga ik hen opnieuw opzoeken. In Trinidad proberen ze op dit moment basketbal populairde­r te maken, maar zo geliefd als voetbal of atletiek is het nog lang niet. Toen ik klein was, wou ik ook voetballer worden, maar waar ik woonde in New York was er geen club in de buurt. Ik ben dus basketter geworden, ondanks het feit dat iedereen in mijn familie voetbalt. Mijn vader is nog steeds voetbalcoa­ch in Trinidad en speelde ooit in de nationale voetbalplo­eg.”

 ?? Foto GT ?? Khadeen Carrington met nummer 0: “Niets is onmogelijk, is mijn filosofie.”
Foto GT Khadeen Carrington met nummer 0: “Niets is onmogelijk, is mijn filosofie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium