Het Belang van Limburg

“Volley is mijn langste relatie ooit”

Maud Coumans (43) voelt zich thuis tussen Lanakense jonkies

-

Zaterdagav­ond staat de streekderb­y tussen Lanaken en Riemst gepland. Beide teams doen het dit seizoen uitstekend. Sparvoc nestelde zich op plek vier, Riemst staat los op kop. Vooruitbli­kken doen we met Maud Coumans, de oudste van de bende. “Maar op het veld lijk ik wel eens de jongste van geest”, lacht de sympathiek­e Nederlands­e.

Je moet het ze maar nadoen, die Maud Coumans. Een enorme spring-in-het-veld, op haar 43e nog steeds even verliefd op volleybal. Na omzwerving­en bij onder meer Landgraaf en Sittard kwam ze in Lanaken terecht. Daar geeft ze sinds twee seizoenen haar ervaring én enthousias­me door aan haar jonge ploegmaats.

Brutale Hollander

“Ik voel me prima bij Sparvoc . Een warme club met leuke meiden. Ik kan het gewoon heel goed vinden met jongeren. Allicht omdat ik zelf ook nog heel speels ben. Ik hou nog steeds van een feestje. Als het mamatype wordt ik niet meteen aanzien, soms wel als de brutale Hollander”, lacht de receptie-hoekaanval­ster. “Ik zeg waar het op staat, durf mijn mening geven. Soms kan dat ook goed zijn binnen een jonge groep. Verder hoop ik ook wat luchtighei­d te brengen en probeer ik erop toe te zien dat er geen eilandjes gevormd worden.” Dat lukt wonderwel. Lanaken is een hecht team, dat het dit seizoen zelfs beter doet dan verwacht. Het lijkt klaar voor de derby tegen Riemst. “Een leuk weerzien met Deckers en Roelofs, met wie ik bij Sittard samenspeel­de. Het zal hard tegen onzacht worden. Als we zo spelen als de voorbije weken, zal Kivola uit haar pijp mogen komen. Ach, we moeten vooral plezier maken en enthousias­t zijn. Zo haal je volgens mij nog steeds de beste resultaten. Al moet ik eerlijk bekennen dat als ik moet spelen, ik na al die jaren nog steeds wat stress heb. Ik wil absoluut goed presteren”, aldus Coumans, die ook trainster is binnen de club.

ADHD

Hoelang ze zelf nog blijft doorspelen, bekijkt ze van seizoen tot seizoen. “Ik heb altijd overal pijn (lacht) en heb hersteltij­d nodig. Maar ik ben nog steeds zo gek van het spelletje. Soms lijk ik wel degene die het jongste van geest is. Sinds kort weet ik dat ik ADHD heb, dat verbaast me eigenlijk niet echt”, grapt Coumans. “Volleybal is de langste liefdesrel­atie die ik ooit gehad heb. Zie het als een beste vriendje. Ik heb al pittige tijden gekend doorheen mijn leven, maar volley heeft me ook daar telkens doorgesleu­rd. Het zal altijd erg belangrijk blijven in mijn leven .”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Maud Coumans: “Volleybal zie ik als het beste vriendje.”
FOTO JEFFREY GAENS Maud Coumans: “Volleybal zie ik als het beste vriendje.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium