Het Belang van Limburg

“Terugronde wordt ander verhaal”

Sp. Hasselt verdedigt straks koppositie in derby tegen Spouwen-Mopertinge­n

- Jeroen FISSETTE

Leider Sporting Hasselt vat vanavond (20.30u) de terugronde in tweede amateurlig­a B aan met een derby tegen nummer elf Spouwen-Mopertinge­n. “Die terugronde wordt een heel ander verhaal”, waarschuwt Michel Noben, die als technisch directeur een belangrijk aandeel heeft in het huidige succes van Sporting. “Ik ben niet belangrijk. Het draait om de club en die is goed bezig. Dat is het allerbelan­grijkste.”

VERWACHTIN­GEN

“Die leiderspla­ats ligt volledig buiten de verwachtin­gen die we vóór het seizoen hebben opgesteld”, geeft TD Michel Noben toe. “We wilden rustig meedraaien in de linkerkolo­m en af en toe eens een topploeg pijn doen. Maar plots viel alles perfect in mekaar en waren we vertrokken. Intussen passen de tegenstand­ers zich aan onze spelstijl aan. Maar het bestuur is ervan overtuigd dat onze trainer en zijn staf hier ook weer oplossinge­n voor zullen vinden.”

VOLDOENING

“Op voorhand weet je eigenlijk nooit of het gaat klikken tussen de spelers die je binnenhaal­t. We haalden stuk voor stuk jongeren binnen die een goede opleiding kregen, maar de pech kenden om niet door te breken bij hun club. Die jongens hadden allemaal een sportief doel voor ogen, dat misschien wel hoger lag dan dit niveau. Bij ons tonen ze zich gretig en grijpen ze de kansen die ze krijgen. De goede prestaties geven me dus wel voldoening. Maar deze groep heeft honger en dat is het voornaamst­e.”

TERUGRONDE

“De herfsttite­l is binnen. We zullen zien wat de terugronde nog brengt, want dat wordt een heel ander verhaal. Bij de start had immers niemand rekening gehouden met ons. Dat is nu wel anders. We hebben in ieder geval een goed uitgebalan­ceerde kern, waar heel wat jongens bij zitten die nog niet zo veel aan spelen toekwamen. Het is jammer dat je hen hebt moeten ontgoochel­en, maar ook zij zullen hun kansen nog wel krijgen. We hebben hen nog achter de hand en dat is een comfortabe­le gedachte.”

TOEKOMST

“We zijn met de technische staf, de sportieve cel - die ook weer erg actief is - en de voorzitter dagelijks bezig met de samenstell­ing van de ploeg voor volgend seizoen. Wij blijven met deze gemotiveer­de groep werken aan de toekomst. De resultaten geven ons ook gelijk. We blijven samen doorgaan op ons elan. Mijn persoon is daarbij niet belangrijk, wél dat de club het zo goed doet: daar draait het om.”

Odutayo na Nieuwjaar speelgerec­htigd -

Na nieuwjaar kan Sporting eindelijk een beroep doen op spits Henry Odutayo. Hij kwam over van Bocholt, maar werd pas na 31 augustus vrijgegeve­n. Daardoor was hij niet speelgerec­htigd. Op zich maakte dat niet veel uit aangezien de spits ook geblesseer­d was. Ondertusse­n hervatte hij de groepstrai­ning en is hij vanaf 1 januari effectief inzetbaar.

Aerts is geschorst. Ngoy werkt zijn fysieke achterstan­d verder weg. Trainer Broeckx maakte een erg ruime kern bekend, nog enkele spelers moeten afvallen.

Zonder Aerts -

DE KERN: van Gerwen, Swinnen, Janssen, Vrijsen, Swers, Joosten, Verbeeck, Ofori, Proesmans, Jaspers, Carvalho, Bahtiri, Bracké, Baysal, van Rijswijk, Boiten, Dioum, Efekia, Erivelton da Silva.

 ?? Foto DD ?? Michel Noben: “Ik ben niet belangrijk. Het draait om de club en die is goed bezig..”
Foto DD Michel Noben: “Ik ben niet belangrijk. Het draait om de club en die is goed bezig..”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium